Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Οι πλατείες της ελπίδας...

Πριν από ένα χρόνο, στις 24 Μάη, οι πλατείες όλης της χώρας γέμισαν από ένα πολύμορφο κίνημα ενάντια στο Μνημόνιο και τους εκφραστές του. Για πολλούς μήνες ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στις πλατείες, παρά τις αντιφάσεις και τα πισωγυρίσματα, κατάφερε να συγκροτήσει τις δικές του διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας (απέναντι στην επίπλαστη "δημοκρατία" του κοινοβουλίου), αυτοοργάνωσης, δράσης, αλληλεγγύης, αντίστασης στην πολιτική του Μνημονίου και της σφαγής των κοινωνικών δικαιωμάτων στο βωμό του ευρώ.
Βροντοφώναξε: Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε
Στράφηκε ενάντια στο σάπιο πολιτικό σύστημα που, ταμπουρωμένο μέσα στη Βουλή, ψήφιζε σωρηδόν υπαγορευμένα μέτρα και νομοσχέδια. >>> 
 
 
 
Έδωσε τεράστια μάχη ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή, η οποία επιστρατεύτηκε για να στηρίξει μια παραπαίουσα κυβέρνηση. Δημιούργησε τον δικό του πολιτισμό.
Γέννησε την ελπίδα ότι μπορούμε να τους ανατρέψουμε και την αποφασιστικότητα ότι χρειάζεται παρατεταμένος αγώνας για να το καταφέρουμε.
Μέσα στις μεγάλες απεργίες, στις πλατείες, στις λαϊκές συνελεύσεις, τον συντονισμό των σωματείων και τα κινήματα ανυπακοής γεννήθηκε και ανδρώθηκε η δυνατότητα ανατροπής αυτής της πολιτικής, που αποτυπώθηκε και στην κάλπη της 6ης Μάη.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, είναι περισσότερο από αναγκαίο να επαναδραστηριοποιηθούν οι πλατείες, οι λαϊκές συνελεύσεις, να στηριχτούν οι απεργίες και οι διαδηλώσεις. Για να μπορέσει ο λαός να κάνει ένα ακόμη βήμα μπροστά στο ξερίζωμα του Μνημονίου, του χρέους και των εκβιασμών της ΕΕ.
 
Ο κόσμος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα βρίσκεται σήμερα στο κάλεσμα των 6μμ στην πλατεία Συντάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: