Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Τσίρκο ! Δεν περνάει τελικά το άρθρο 4 ! Έγινε ...λάθος ! (video)

Δεν περνάει το άρθρο 4.Έγινε λάθος ! Πριν από λίγο έγινε γνωστό από το γραφείο του προέδρου της βουλής Βαγγέλλη Μεϊμαράκη ότι το άρθρο 4 του νομοσχεδίου που αφορά στις εισφορές του ΤΕΕ ανακοινώθηκε εκ παραδρομής ότι έγινε δεκτό. Επειδή έχει ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της Ολομέλειας, η επίσημη ανακοίνωση-διόρθωση θα γίνει την Πέμπτη το πρωί στην Ολομέλεια της βουλής.  
Νωρίτερα, στη συνεδρίαση ανακοινώθηκε ότι το άρθρο 4 έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία με 146 ΝΑΙ, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι οποίοι >>>





υποστήριξαν ότι με βάση την πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών το άρθρο δεν έπρεπε να γίνει δεκτό. Έτσι έκαναν διάβημα προς τον πρόεδρο της βουλής, ο οποίος παρέπεμψε το θέμα στις αρμόδιες υπηρεσίες που έκριναν ότι δεν έπρεπε να γίνει δεκτό. 
Παρακολουθήστε τη στιγμή που ο αντιπρόεδρος της βουλής Γιάννης Τραγάκης ανακοίνωσε εκ παραδρομής ότι γίνεται δεκτό και το άρθρο 4...


    

Την παραίτηση του Αντιπροέδρου της Βουλής Ιωάννη Τραγάκη ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες,με αφορμή την ανακοίνωση εκ παραδρομής ότι ψηφίστηκε το άρθρο 4 του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις.
"Ο αντιπρόεδρος της βουλής με προσέβαλε", δηλώνει ο Τέρενς Κουίκ από την πλευρά του. "Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της σημερινής κρίσιμης ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή ο πρώτος Αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου Ιωάννης Τραγάκης, διαβάζοντας τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για το άρθρο 4 ανακοίνωσε ότι έχει υπερψηφιστεί. 
Την ίδια στιγμή αντέδρασα ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και παρ’ όλο που είχαμε κλειστά μικρόφωνα του φώναξα ότι «αυτό δεν περνάει»", αναφέρει ο κ. Κουίκ. 
"Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, μου απάντησε από το δικό του ανοικτό μικρόφωνο ότι δεν γνωρίζω τον Κανονισμό, προσβάλλοντάς με και ως Βουλευτή αλλά πάνω απ’ όλα ως Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων", σημειώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και επικαλείται το σχετικό βίντεο της βουλής. 
"Μετά από λίγο, η αρμόδια Νομοθετική Διεύθυνση του Ελληνικού Κοινοβουλίου ανακοίνωσε ότι… «εκ παραδρομής προσμετρήθηκε ως υπερψηφισμένο το άρθρο 4, ενώ έχει καταψηφιστεί»", συνεχίζει ο κ. Κουίκ και υπογραμμίζει ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούν την παραίτηση του Αντιπροέδρου της Βουλής Ιωάννη Τραγάκη και "για την βαρύτατη προσβολή στο πρόσωπο του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κινήματος αλλά και για το «πραξικόπημα» που διέπραξε στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, συμπεριφερόμενος μέχρι την ώρα που βγήκε από την αίθουσα με ύφος απαράδεκτα απαξιωτικό".

Δεν υπάρχουν σχόλια: