Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

GUARDIAN: "Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έχει διεισδύσει στην ΕΛ.ΑΣ" (video)

«Φόβος και απέχθεια στην Αθήνα». Με αυτό τον τίτλο η βρετανική εφημερίδα The Guardian δημοσιεύει εκτενέστατο ρεπορτάζ για τη Χρυσή Αυγή υποστηρίζοντας ότι «οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του νέο-ναζιστικού κόμματος είναι η Ελληνική Αστυνομία». Το δημοσίευμα, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΕΔΩ, περιλαμβάνει μια άκρως αποκαλυπτική δήλωση αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος αναφέρει ότι «η Χρυσή Αυγή έχει παρεισφρήσει στην Ελληνική Αστυνομία».
Μιλώντας στο Guardian, υπό τον όρο της ανωνυμίας, ο αξιωματικός είπε ότι η ελληνική πολιτεία είχε πλήρη επίγνωση των δραστηριοτήτων της Χρυσής Αυγής εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ κατονομάζει >>>



ως υπαίτιους της κατάστασης τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, αλλά και την ηγεσία της αστυνομίας που «κάνει τα στραβά μάτια».
Το ρεπορτάζ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο φασιστικό χαιρετισμό των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και στις βίαιες επιθέσεις του κόμματος απέναντι στους μετανάστες.
Περιλαμβάνει δε μαρτυρίες μεταναστών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ φιλοξενεί επίσης και δηλώσεις της γνωστής δικηγόρου Γιάννας Κούρτοβικ.
Συγκεκριμένα, η κ Κούρτοβικ εξηγεί πως οι αστυνομικοί επιλέγουν να κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά τους, απέναντι στις δεκάδες καταγγελίες μεταναστών, ενώ αναφέρεται και σε ένα χαρακτηριστικό περιστατικό:
«Πριν από λίγες ημέρες και ενώ βρισκόμουν στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και περπατούσα, δύο ένστολοι άνδρες βρίσκονταν λίγα μέτρα μακριά μου, και μιλώντας δυνατά είπαν ‘Αίμα, Τιμή, Χρυσή Αυγή’».

Ο αξιωματικός, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, υποστηρίζει ότι σε περίπτωση αλλαγής πολιτικού σκηνικού η Χρυσή Αυγή μαζί με τμήματα του κατασταλτικού μηχανισμού θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και εναντίον της Αριστεράς.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η ΕΥΠ και άλλες κρατικές υπηρεσίες γνώριζαν εδώ και χρόνια κάθε κίνηση της Χρυσής Αυγής, αλλά δεν υπήρχε πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση του θέματος, καθώς το συγκεκριμένο κόμμα αποτελεί «εναλλακτική λύση και μακρύ χέρι του συστήματος».
Στο ντοκιμαντέρ η Λιάνα Κανέλλη εξαπολύει σφοδρότατη επίθεση εναντίον των φασιστικών ομάδων τις οποίες χαρακτηρίζει «ιδεολογικό και πολιτικό νταβατζή σε διατεταγμένη από το σύστημα υπηρεσίας».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πακιστανικής κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ αποκαλύπτει ότι πολλές φορές έλληνες εργοδότες απειλούν τους εργαζομένους τους ότι θα φωνάξουν την Χρυσή Αυγή και ότι πολύ συχνά φασιστικές ομάδες επιτίθενται σε εργαζόμενους που διεκδικούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει συγκεκριμένα περιστατικά που αποδεικνύουν ότι οι φασιστικές επιθέσεις δεν περιορίζονται σε μετανάστες αλλά στρέφονται εναντίον της Αριστεράς, των εργαζομένων αλλά και ομοφυλόφιλων.

Το δημοσίευμα περιέχει και το βίντεο 13 λεπτών που ακολουθεί, για τη Χρυσή Αυγή το οποίο έχει γίνει σε συνεργασία με την INFOWAR Productions του Αρη Χατζηστεφάνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: