Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Δημοσκόπηση (Pulse/6 μέρες). Πρωτιά για ΣΥΡΙΖΑ, με 4,5% διαφορά από ΝΔ...

Δημοσκόπηση της Pulse RC για την εφημερίδα "6 μέρες". Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,5 %, και με μεγαλύτερη διαφορά, σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις (4,5 % πάνω από τη δεύτερη ΝΔ, που πέφτει στο 19 %). Τρίτο κόμμα και πάλι η ΧΑ με 12 %, ενώ μειωμένα ποσοστά εμφανίζονται και για τα άλλα 2 κόμματα της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ 6%, ΔΗΜΑΡ 3,5 %). Στα ίδια περίπου ποσοστά, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,5% και το ΚΚΕ με 5%... Από τα εκτός βουλής κόμματα, στο 1,5 % καταγράφεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στο 1 % ΟΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ και η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ...>>>
 



 




Δείτε πως διαμορφώνεται η πρόθεση ψήφου με αναγωγή:



Στο ερώτημα: «ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός», ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 26% έναντι του 23,5% του Αλέξη Τσίπρα. Με ποσοστό 47% οι ερωτηθέντες απαντούν κανέναν από τους δύο.



Στο ερώτημα: «αν η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε επαρκώς κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Eurogroup στις 20 Νοεμβρίου» το 65% απάντησε αρνητικά, ενώ μόλις το 28% πιστεύει το αντίθετο.



Στο ερώτημα: «γιατί η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε επαρκώς» ποσοστό 76% έκρινε ότι δεν ήταν ικανή ή πρόθυμη.



Συντριπτικό είναι και το αποτέλεσμα (84%) εκείνων που πιστεύουν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ότι θα συνεχιστεί η αβεβαιότητα και το άγχος για νέα μέτρα και μετά την καταβολή της δόσης στην Ελλάδα.



Ταυτότητα

Η δημοσκόπηση έγινε από την εταιρεία Pulse RC τηλεφωνικά με χρήση ερωτηματολογίου σε δείγμα 1212 ενηλίκων στο χρονικό διάστημα από 22 έως 23 Νοεμβρίου.


ΠΗΓΗ: 6μέρες

Δεν υπάρχουν σχόλια: