Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Ο Παπακωνσταντίνου έσβησε τα ξαδέλφια του από τη λίστα Λαγκάρντ !

Η άποψη των εισαγγελικών αρχών ότι κάποιος έβαλε χέρι στην πρώτη λίστα που στάλθηκε από τη Γαλλία τεκμηριώνεται στο υλικό που διαβιβάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Βουλή από τον Άρειο Πάγο μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης. Στην συμπληρωματική δικογραφία περιλαμβάνονται αντίγραφα τριών αρχείων που περιέχονται στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ τα οποία και δεν περιλαμβάνονταν στο αρχικό usb το οποίο αποτέλεσε αντικειμενο της προκαταρκτικής ποινικής δικογραφίας. Με απλά λόγια, από το σύνολο των 2.062 καταθετών στην HSBC της Γενεύης, >>> 
 
 
 
ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου που παρέλαβε την αρχική λίστα Λαγκάρντ είχε αφαιρέσει τα ονόματα των δύο εξαδέλφων του που διατηρούν λογαριασμούς στην Ελβετία από κοινού με τους συζύγους τους. Οπως προέκυψε από τον έλεγχο των οικονομικών εισαγγελέων, τα ονόματα που «εξαφανίστηκαν» από την αρχική λίστα που παρέλαβε ο κ. Παπακωνσταντίνου από την τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ είναι τα εξής:

Η κυρία Ελένη Παπακωνσταντίνου του Μιχαήλ, ο σύζυγός της κ. Συμεών Σικιαρίδης καθώς και ο κ. Ανδρέας Ρωσσώνης, σύζυγος της κυρίας Μαρίνας Παπακωνσταντίνου είναι τα τρία πρόσωπα που είναι δικαιούχοι του λογαριασμού ο οποίος απαλείφθηκε από την αρχική λίστα Λαγκάρντ σύμφωνα με στοιχεία που έγιναν γνωστά από τη διαβίβαση της συμπληρωματικής δικογραφίας στη Βουλή.

Οι κυρίες Ελένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου είναι πρώτες εξαδέλφες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και θυγατέρες του αποβιώσαντος πρώην υπουργού της ΝΔ Μιχάλη παπακωνσταντίνου.

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της δικογραφίας, από την έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων προέκυψε ότι στο αντίγραφο της λίστας που παρέδωσαν τις προηγούμενες μέρες οι γαλλικές αρχές στην ελληνική κυβέρνηση αναφέρονται τα ονόματα 2.062 καταθετών στην τράπεζα HSBC της Γενεύης, ενώ στο περίφημο «στικάκι» αυτά ήταν 2.059, δηλαδή είχαν αφαιρεθεί τρία ονόματα: Της κυρίας Ελένης Παπακωνσταντίνου, του κ. Συμεών Σικιαρίδη και του κ. Ανδρέα Ρωσσώνη, συζύγου της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου.

Στο διαβιβαστικό έγγραφο με το οποίο ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης απέστειλε την συμπληρωματική δικογραφία της υπόθεσης Λαγκάρντ στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη αναφέρεται ότι εκτός από το αντίγραφο του ψηφιακού δίσκου (cd) με τα ονόματα των καταθετών της λίστας Λαγκάρντ αποστέλλονται και «αντίγραφα τριών αρχείων τα οποία περιέχονται στον ως άνω ψηφιακό δίσκο και δεν περιέχονται στο αρχικό usb το οποίο αποτέλεσε αντικείμενο της προκαταρκτικής ποινικής δικογραφίας».

Επιπλέον, οι δικαστικές αρχές απέστειλαν στη Βουλή «έξι αντίγραφα εκ του συστήματος TAXIS σχετιζόμενα με τα πρόσωπα των τριών επιπλέον αρχείων για τα οποία γίνεται λόγος παραπάνω».

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του ΣΔΟΕ, με θέμα «Υποβολή αποτελεσμάτων συγκρίσεως του περιεχομένου ηλεκτρονικών μέσων ως προς τον αριθμό των διαλαμβανομένων αρχείων», το οποίο συμπεριλαμβάνεται στη συμπληρωματική δικογραφία που κατατέθηκε στη Βουλή, η γνήσια λίστα περιλαμβάνει 2.062 αρχεία, ενώ η «παλιά» 2.059.

Συγκεκριμένα, «από τη σύγκριση των αρχείων ως προς το πλήθος τους διαπιστώθηκε ότι ο ψηφιακός δίσκος (CD) περιέχει επιπλέον  τρία αρχεία με τους κάτωθι κωδικούς:

BUP: 9010138503.xls – ROSSONIS ANDREAS

BUP:9010140694.xls. – SIKIARIDIS SYMEON

BUP: 9010140695.xls. – SIKIARIDIS PAPAKONSTANTINOU ELENI

Ειδικότερα ο ψηφιακός δίσκος (CD) που παρελήφθη αρμοδίως από τις Αρχές της Γαλλίας περιέχει συνολικά 2062 αρχεία, ενώ η φορητή μονάδα αποθηκεύσεως (USB) που αποτελεί στοιχείο της… δικογραφίας περιέχει 2059 αρχεία.

Από την περαιτέρω αναζήτηση βάσει των ως άνω ονομάτων της αναφερόμενης ημερομηνίας γεννήσεως και της αναφερόμενης διευθύνσεως στα αρχεία του συστήματος TAXIS διαπιστώθηκε ότι οι ως άνω κωδικοί αφορούν σε πρόσωπα που φορολογούνται στην Ελλάδα ως ακολούθως:

BUP: 9010138503.xls: ΡΩΣΣΩΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Ιωάννη και της Ελένης με ΔΑΤ… και ΑΦΜ … οδός … Φιλοθέη

BUP:9010140694.xls.: ΣΙΚΙΑΡΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ του Ιωάννη και της Φωτεινής με ΔΑΤ … και ΑΦΜ … οδός … Αθήνα

BUP: 9010140695.xls.: Παπακωνσταντίνου Ελένη του Μιχαήλ και της Αναστασίας, σύζυγος του Σικιαρίδη Συμεών με ΔΑΤ … και ΑΦΜ … οδός … Αθήνα

Δεν παραλείπουμε να αναφέρουμε τα στοιχεία ταυτότητας της συζύγου του ΡΩΣΣΩΝΗ ΑΝΔΡΕΑ ως κάτωθι:

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΡΙΝΑ του Μιχαήλ και της Αναστασίας με ΔΑΤ … και ΑΦΜ… οδός … Αθήνα.

Η προαναφερθείσα δεν περιλαμβάνεται στα αρχεία των συγκριθέντων ηλεκτρονικών μέσων».
Γ. Παπανδρέου: «Όλα στο φως»

«Όλα στο φως». Με αυτήν τη χαρακτηριστική φράση, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθαρίζει τη θέση του για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και την αλλοίωσή της από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, αναφέρεται: «Όλα στο φως. Πλήρης διερεύνηση. Αυτή ήταν και είναι η πάγια θέση του Γιώργου Παπανδρέου».
  http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=246483Δεν υπάρχουν σχόλια: