Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Στους δρόμους ξανά οι αγρότες

ΑΚΑΡΠΕΣ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, 
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 
Άκαρπη ήταν η συνάντηση αντιπροσωπείας των αγροτών με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μπούτα με τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης. Για συνάντηση που έγινε «σε πολύ καλό κλίμα» έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος τόνισε: «Ακούσαμε όλα τα αιτήματα των αγροτών. Τους είπαμε ότι μέσα στα στενά δημοσιονομικά πλαίσια οι δυνατότητες είναι μικρές. Παρ’ όλα αυτά, όμως, προσπαθούμε >>>
 
και η προσπάθεια συνεχίζεται. Πάντα μέσα στο δημοσιονομικό πλαίσιο που η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους εταίρους και έχει ψηφίσει η Βουλή, βάσει των οποίων συνεχίζουμε και παίρνουμε τις δόσεις».

Από την πλευρά τους οι αγρότες δήλωσαν ότι δεν έμειναν ικανοποιημένοι και εξήγγειλαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Αύριο, θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις σε 28 μπλόκα προκειμένου να αποφασίσουν με ποιον τρόπο θα συνεχίσουν.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας «συζητήθηκαν και τα 16 θέματα αλλά επικαλέστηκαν τη δημοσιονομική προσαρμογή κι είπαν ότι δε μπορούν να ικανοποιήσουν τα αιτήματα μας».


Νωρίτερα, σε δηλώσεις του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ανέφερε πως σε νομοσχέδιο του υπουργείου το οποίο πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή, με ειδική ρύθμιση θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους χρωστούν έως 4.000 ευρώ σε ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ να λάβουν σύνταξη και μετά με διακανονισμό να αποπληρώσουν το οφειλόμενο ποσό. Παράλληλα ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση εξετάζει να καθιερώσει και για τους αγρότες που είναι ασφαλισμένοι μετά το 1988, τη συνταξιοδότηση στα 62 με 40 χρόνια ασφάλισης.

Παράλληλα συμβολική κατάληψη της εθνικής οδού Τρίπολης - Σπάρτης πραγματοποίησαν το μεσημέρι οι αγρότες της περιοχής.

Σημειώνεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος συναντήθηκε με αγρότες από τις Σέρρες.

Από newpost
μεσω greki 

Δεν υπάρχουν σχόλια: