Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Δημοσκόπηση (Marc / Alpha). Οριακά μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ

Με βραχεία κεφαλή προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την εταιρία Marc για λογαριασμό του Alpha. 
Συγκεκριμένα, η Αξ. αντιπολίτευση συγκεντρώνει ποσοστό 23,1% και ακολουθεί η ΝΔ με 22,8%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το κόμμα της Χρυσής Αυγής, συγκεντρώνοντας ποσοστό 10% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5,3%, με το ίδιο ποσοστό οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ με 4,5% και η Δημοκρατική Αριστερά με 4,4%. >>>










Μικρό προβάδισμα κατά 0,3% έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και στην εκτίμηση ψήφου, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 28,3% έναντι 28% της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 12,3%. 



Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται κατά δέκα μονάδες και πλέον, του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνοντας ποσοστό 48,3% έναντι 38,0% του κόμματος της αντιπολίτευσης.


Σαφές προβάδισμα όσον αφορά στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, εξακολουθεί να έχει ο Αντώνης Σαμαράς έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς συγκεντρώνει ποσοστό 50,5% έναντι 30,5% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.


Επίσης, «κερδισμένος» στην δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών στη δημοσκόπηση, είναι ο Φώτης Κουβέλης που συγκεντρώνει ποσοστό 46,7% όσον αφορά στις θετικές γνώμες. Ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 45,1% και ο Αλέξης Τσίπρας με 35,5%. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος με ποσοστό 28,9%.




Δεν υπάρχουν σχόλια: