Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΕΛΜΕ Χαλκιδικής - ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

Με την ψήφιση του νόμου 4152/13 για την αύξηση του ωραρίου των καθηγητών, γνωστοποιήθηκε η έκδοση του Π.Δ. που αναφέρεται στους συναδέλφους που είχαν ως 12 χρόνια υπηρεσία και δεν κατάφεραν να καλύψουν με διάθεση εντός νομού το 60% του υποχρεωτικού τους ωραρίου. Ο χαρακτηρισμός των συναδέλφων αυτών ως υπεράριθμων θα γίνει από τον Περιφερειακό Διευθυντή μετά από πρόταση του ΠΥΣΔΕ ή του ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ για >>>




συναδέλφους που μπορούν να καλύψουν ωράριο και στην πρωτοβάθμια.Θα ακολουθήσουν οι δηλώσεις προτίμησης σε οργανικά κενά που ορίζονται από την Περιφέρεια στα εκπαιδευτικά της όρια και ακολούθως σ’ ολόκληρη την επικράτεια. Τέλος θα προκύψουν αναγκαστικές μεταθέσεις, όπου θα υπάρξουν οργανικά κενά.



Σε όλα  τα προηγούμενα έρχεται το Υπουργείο  να θολώσει ακόμα περισσότερο  το τοπίο με τις φημολογούμενες ή κατά καιρούς εξαγγελλόμενες ανακλήσεις αποσπάσεων σε γραφεία, υπηρεσίες, μητροπόλεις κτλ. Χωρίς να ξεκαθαρίζει το πότε, πού και πόσοι θα επανέλθουν στα σχολεία.


Όπως γίνεται  αντιληπτό από τις διατάξεις  του ΠΔ αλλάζουν τελείως οι προϋποθέσεις των φετινών μεταθέσεων για τους συναδέλφους που έχουν υποβάλλει αιτήσεις μετάθεσης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ.

Προκύπτει αμέσως το βασικό ερώτημα : Οι μεταθέσεις που αναμένονται θα γίνουν με βάση τα οργανικά κενά που  θα δοθούν από τα ΠΥΣΔΕ υποδοχής ή όπως γίνονταν μέχρι τώρα με βάση τα λειτουργικά κενά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σήμερα εκατοντάδες συνάδελφοι στη διάθεση του εκάστοτε ΠΥΣΔΕ;

Σύμφωνα λοιπόν με το νέο ΠΔ αλλάζουν τελείως οι προϋποθέσεις και οι κανόνες  με βάση τους οποίους οι συνάδελφοι υπέβαλλαν αιτήσεις για μεταθέσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ τον Ιανουάριο του 2013.
Θα εγκαταλείψουν οι συνάδελφοι οργανικές θέσεις από το ΠΥΣΔΕ  προέλευσης για να μετατεθούν στο  ΠΥΣΔΕ υποδοχής και να βρεθούν  στη διάθεση, με ότι σημαίνει αυτό σύμφωνα με το νέο ΠΔ; Οι μεταθέσεις 2013 που αναμένονται στο τέλος Μαΐου με αρχές Ιουνίου θεωρούμε ότι αποτελούν πια παγίδα για τους συναδέλφους που έχουν κάνει αιτήσεις μετάθεσης.
Καλούμε το ΥΠΕΠΘ να ξεκαθαρίσει  άμεσα το πλαίσιο των εφετινών μεταθέσεων, γιατί σε διαφορετική περίπτωση:
    • συνάδελφοι θα αναγκαστούν να ριψοκινδυνεύσουν την οργανικότητα των θέσεών τους ή να προχωρήσουν σε ανακλήσεις των αιτήσεων μετάθεσήςτους. Επισημαίνουμε ότι υπάρχει ακόμα η δυνατότητα αυτή με αίτηση προς το ΚΥΣΔΕ μέχρι την ανάκληση των μεταθέσεων απ’ αυτό.
    • είναι δυνατόν μεταθέσεις συναδέλφων να τους δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα απ’ ότι πιθανόν να λύσουν.

ΤΟ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: