Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΝΕΟ "ΟΧΙ" ΜΕ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ 
ΕΚΦΟΒΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ, ΠΑΝΤΟΥ Μεγάλες συγκεντρώσεις και μαζικές παρελάσεις πολιτών πραγματοποιήθηκαν σε όλους σχεδόν τους Δήμους της χώρας, με την ευκαιρία του γιορτασμού της 73ης επετείου της 28ης Οκτωβρίου και του μεγάλου αντιστασιακού «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού. 
Οι συγκεντρώσεις και οι παρελάσεις των πολιτών σε όλη τη χώρα είχαν αντιφασιστικό, αντιμνημονιακό, αντικυβερνητικό και αντιτροϊκανό χαρακτήρα και σαφή προοδευτικό δημοκρατικό προσανατολισμό. >>>




Στην Αθήνα διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα. 
Επίσης μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στην Κοραή πραγματοποιώντας εκδήλωση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με ομιλίες και κατάθεση στεφάνων έξω από τα κρατητήρια της Γκεστάπο.


Στη Θεσσαλονίκη εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες και μέλη πολιτικών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Δημαρχείο. Κατά τη διάρκεια της παρέλασης φώναζαν συνθήματα. 
Στη συγκέντρωση έδωσαν το παρών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Γιάννης Αμανατίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Θεοδωρόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. Στη συνέχεια, οι διαμαρτυρόμενοι πραγματοποίησαν πορεία προς το κέντρο της πόλης.


Συγκεντρώσεις, μοίρασμα αντικυβερνητικού και αντιφασιστικού υλικού και στη συνέχεια παρελάσεις πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και πολίτες, υπό τα θερμά χειροκροτήματα του λαού, στους Δήμους της Β' Πειραιά, στη Νίκαια, το Κερατσίνι, τον Κορυδαλλό, το Πέραμα, τη Σαλαμίνα
Ιδιαίτερα συγκινητικές, μαζικές και αγωνιστικές ήταν οι αντιφασιστικές εκδηλώσεις στο Κερατσίνι, δήμο όπου έγινε η στυγερή φασιστική δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ
Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή (27/10) στη Θεσσαλονίκη, μετά την παρέλαση των μαθητών ακολούθησε «παρέλαση» των καθηγητών στη Τσιμισκή, ενώ σημειώθηκε και ένταση, με τα ΜΑΤ να επιτίθενται στους συγκεντρωμένους και να χτυπούν με ασπίδα τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου
(Για τα γεγονότα της Κυριακής στη Θεσ/νίκη διαβάστε εδώ).
Στην Πάτρα αστυνομικές δυνάμεις εγκλώβισαν προσωρινά. αντιεξουσιαστές στη Ρήγα Φεραίου. Με το τέλος της μαθητικής παρέλασης όπως αναφέρει το Patrastime.gr, πραγματοποιήθηκε πορεία από φοιτητές της Αριστερής Συσπείρωσης και του αντιεξουσιαστικού χώρου στην Αγίου Ανδρέου. Μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν επίσης πορεία προς στο κέντρο της Πάτρας.


Αποδοκιμασίες στο Ηράκλειο τη στιγμή κατάθεσης στεφάνων, αλλά και κατά τη διάρκεια που οι επίσημοι μετέβαιναν στην εξέδρα. Τόσο στο Ηράκλειο, όσο και στα Χανιά, της μαθητικής παρέλασης ακολούθησε πορεία σωματείων και οργανώσεων ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.
Στη Χαλκίδα απολυμένοι των εργοστασίων στην Εύβοια, κρατώντας μαύρες σημαίες, και εκπαιδευτικοί παρέλασαν και χειροκροτήθηκαν από τους συγκεντρωμένους.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: