Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Την Κυριακή όλες / όλοι στην αγορά !

Σύμφωνα με μία, ιδιαίτερα αξιόπιστη, έρευνα των κρατικών γερμανικών ταχυδρομείων(!) είμαστε ο λιγότερο ευτυχισμένος λαός στην Ευρώπη. Σύμφωνα με παλαιότερες έρευνες αυτό, μέσες άκρες, συνέβαινε και πριν από δέκα χρόνια - επί «ισχυρής Ελλάδας» - αλλά τώρα τα πράγματα έχουν πάρει την κάτω βόλτα με σπασμένα τα φρένα. Τα ίδια πράγματα, λίγο πολύ, ισχύουν και για τις άλλες χώρες που βρίσκονται παγιδευμένες στο αδιέξοδο των ακραίων >>>
 




νεοφιλελεύθερων πολιτικών της σκληρής λιτότητας και της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και του, όποιου, κοινωνικού κράτους πρόνοιας.
Το λογικό σε αυτή την ιστορία, θα ήταν να μπει ένα τέλος σε αυτές τις πολιτικές και εγώ πιστεύω πως γρήγορα ή πολύ γρήγορα οι… δυστυχισμένοι πολλοί καλοί άνθρωποι στην Ελλάδα και αλλού θα το κάνουν, θα βάλουν τέλος σε αυτές τις πολιτικές, με τους αγώνες τους, με τη ψήφο τους και μετά πάλι με τους αγώνες τους.

Μέχρι τότε ζούμε… μεγάλες στιγμές, όπως η εμμονή της τρόικας, της κυβέρνησης και των μεγάλων παιχτών του λιανεμπορίου να ανοίγουν τα μαγαζιά της Κυριακές
Οι προπαγανδιστές της νεοφιλελεύθερης ισοπέδωσης είναι ικανοί να πουν πως τα ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συμβάλουν στην αλλαγή του… κλίματος, γιατί όλα στην οικονομία, όπως υποστηρίζουν όλοι οι αγράμματοι οικονομικοί συντάκτες στα ΜΜΕ, είναι θέμα κλίματος.

Νομίζω πως πράγματι πρέπει να παρέμβουμε στα του… κλίματος και την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου όπου τα μαγαζιά θα ανοίξουν «δοκιμαστικά», να κατέβουμε όλες και όλοι στην αγορά! 
Να γεμίσουμε τους δρόμους και τα πεζοδρόμια, να στηθούμε έξω από τα ανοιχτά μαγαζιά, 
να συμπαρασταθούμε στους εμποροϋπαλλήλους που τους έχουν κάνει τη ζωή λάστιχο, 
να κράξουμε αυτούς και αυτές που θα πάνε να ψωνίσουν (τα ψώνια), 
να στήσουμε, η κάθε παρέα, μία μικρή γιορτή, 
να ενωθούμε με τους χιλιάδες απολυμένους από τα εμπορικά καταστήματα της πόλης, 
με τους εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενους που έβαλαν λουκέτο στα μαγαζιά τους. 

Και να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα: 
Σε λίγο καιρό, σε λίγους μήνες, η Ελλάδα θα έχει την πιο δυστυχισμένη πολιτική και οικονομική ελίτ στην Ευρώπη και θα είναι Κυριακή όταν αυτό συμβεί !

Δεν υπάρχουν σχόλια: