Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Οι… εντολές Σαμαρά και τα νεύρα του ΠΑΣΟΚ

(π: σαν συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησής μας)
Αίσθηση προκαλεί η σφοδρότητα της επίθεσης του γραμματέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Καρύδη εναντίον του επικοινωνιακού επιτελείου της ΝΔ και του Μεγάρου Μαξίμου και έμμεσα κατά του Αντώνη Σαμαρά. Αφορμή έδωσε η αφίσα της ΝΔ, η οποία υπέστη απίστευτο «τρολάρισμα» στα Social Media με την οποία «διαφημίζεται» η εντολή του πρωθυπουργού να διατεθούν σε υγεία και παιδεία τα χρήματα που επιστρέφονται από τις μίζες. Το σχόλιο του Δημήτρη Καρύδη, που στάλθηκε και ως ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής: 
«Με μια κακόγουστη αφίσα στο facebook (η οποία μοιάζει με διαφήμιση ζυμαρικών γνωστής εταιρείας)* η Ν.Δ. επιχειρεί να καρπωθεί μικροκομματικά την μεγάλη προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση συνεργασίας και η Δικαιοσύνη να επιστραφούν στα δημόσια ταμεία χρήματα >>>




από μίζες. 
Δεν διστάζει να εκθέτει και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, εμφανίζοντάς τον να υιοθετεί πρακτικές Μαυρογιαλούρου. 
Ας μαζέψει η ηγεσία της Ν.Δ. τους ανεγκέφαλους πριν την οδηγήσουν σε πλήρη εξευτελισμό.»

Να σημειώσουμε ότι χτες τρεις υπουργοί ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Σίμος Κεδίκογλου κονταροχτυπήθηκαν για το ποιος θα προβάλλει πρώτος την περίφημη εντολή Σαμαρά.

Στο ΠΑΣΟΚ έχουν ενοχληθεί σφόδρα από την αβάντα που γίνεται προσωπικά στο Σαμαρά, όπου κυβερνητικές αποφάσεις και δράσεις του εμφανίζονται ξαφνικά «ως εντολές» του. 
Σχολίαζαν μάλιστα με θυμηδία ότι ενώ ήταν γνωστό από χτες το πρωί πως ο πρωθυπουργός σκόπευε να επισκεφτεί την Κεφαλονιά επιστρέφοντας από Βρυξέλλες, για να υπάρχει επικοινωνιακός αιφνιδιασμός ανακοινώθηκε ενώ βρισκόταν εν πτήσει. 
Στη Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνουν ότι δεν μπορεί τεχνηέντως  η ΝΔ να αποκρύβει ότι οι επιτυχίες των δικαστικών αρχών στα ζητήματα των μιζών εξασφαλίστηκε χάρη σε μια σειρά νομοθετημάτων που προώθησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από το 2009, παρότι το ίδιο μάτωσε από την υπόθεση Τσοχατζόπουλου. 
Μια σειρά από διατάξεις συνέβαλλαν ώστε να βρεθούν λογαριασμοί σε εξωχώριες εταιρίες, αλλά και να ανοίξουν στόματα.

Πάντως το κλίμα είναι εντελώς προεκλογικό και μάλλον οι κυβερνητικοί εταίροι ετοιμάζονται για εθνικές κάλπες ή τέλος πάντων στήνουν από τώρα επικοινωνιακά αναχώματα…

* Για όσους απορούν μάλλον αναφέρεται στο γνωστό λογότυπο διάσημης ιταλικής βιομηχανίας ζυμαρικών…

Δεν υπάρχουν σχόλια: