Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Κατερίνα Ιγγλέζη για την ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ σε ΝΕΟΥΣ και ΑΓΡΟΤΕΣ

Δήλωση της βουλευτού ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Ιγγλέζη σχετικά με 
την καταστολή της ειρηνικής διαμαρτυρίας νέων για το Φαρμακονήσι και την παρεμπόδιση αγροτών απ΄τη Χαλκιδική να μεταβούν στο χώρο της έκθεσης Agrotica: Εχθές, και για πολλοστή φορά, η μνημονιακή κυβέρνηση έδωσε δείγματα του “δημοκρατικού” της ήθους και της φιλοσοφίας της για το ποιός είναι ο εχθρός. Εχθρός είναι μια χούφτα, ειρηνικά διαμαρτυρόμενων νέων ανθρώπων, που διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον και ονειρεύονται μια κοινωνία που καταδικάζει το ρατσισμό - ξεδιάντροπα εκφρασμένο ή πολιτικάντικα συγκαλυμμένο - απ΄όπου κι αν προέρχεται. Εχθρός είναι αγρότες >>>
 
της Χαλκιδικής, που θέλουν να συνομιλήσουν με τον αρμόδιο υπουργό, όπως θεωρητικά έχουν δικαίωμα σε μια δημοκρατική κοινωνία.
Οι πρώτοι δέχονται τη φυσική και ψυχολογική βία των πάνοπλων αντρών της Ελληνικής Αστυνομίας, και οδηγούνται στα κρατητήρια. 
Οι δεύτεροι παρεμποδίζονται και κυνηγιούνται από άντρες της ΕΛ.ΑΣ, ώστε να μην προσεγγίσουν το χώρο όπου ο Υπουργός εγκαινιάζει την έκθεση Agrotica. 
Το έργο το έχουμε ξαναδεί. 
Τα μεμονωμένα περιστατικά αυταρχικής άσκησης εξουσίας, έχουν πάψει εδώ και καιρό να είναι μεμονωμένα. 
Στο όνομα της σωτηρίας της χώρας – που ως σωτηρία μόνο η κυβέρνηση την αντιλαμβάνεται – οι δημοκρατικές αρχές έχουν αξία μόνο ως εκθέματα, αρχαία κληροδοτήματα, στα φουαγιέ της Ελληνικής Ευρωπαϊκής Προεδρίας.
Η κυβέρνηση είτε βρίσκεται σε απόλυτο πανικό, είτε υπό την επήρεια της αλαζονείας της εξουσίας δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. 
Σε κάθε περίπτωση, οι μέρες της είναι μετρημένες. 
Η κοινωνία σύντομα θα βάλει ένα τέλος στην οικονομική εξαθλίωση, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου,  τον ευτελισμό των δημοκρατικών αρχών, και την καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες.

 Το Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: