Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Ουκρανία. ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΝΟΜ/ΔΙΟ για την ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ Κ.Κ. !

ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ Κ.Κ. ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ!
Δεν έχει προλάβει να ολοκληρωθεί το "πραξικόπημα", με υπόκρουση "λαϊκής εξέγερσης", που υποβοήθησαν ΗΠΑ και Γερμανική ΕΕ στην Ουκρανία και το νέο καθεστώς της "Τιμοσένκο" αποκάλυψε το πραγματικό αντιδραστικό πρόσωπό του και τον αντιαριστερό στρατηγικό φιλοϊμπεριαλιστικό προσανατολισμό του. Σύμφωνα με ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος (Κ.Κ.) Ουκρανίας, κατατέθηκε την Κυριακή (23/2) νομοσχέδιο προς ψήφιση στη "νέα" Ανώτατη Ράντα (Βουλή) της Ουκρανίας με πρωτοβουλία των "ευρωπαϊστών" της Γιούλια Τιμοσένκο >>>
 



του κόμματος του Βιτάλι Κλιτσκό** (πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή πυγμαχίας και εκ των ηγετών της αντιπολίτευσης) και την αγαστή σύμπνοια των Ουκρανών νεοναζί***, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται η απαγόρευση της λειτουργίας του ΚΚ Ουκρανίας!
 
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανάρτηση, υπήρξαν ήδη πολλές αντιδράσεις στη σχεδιαζόμενη απαγόρευση από κομμουνιστικά και ριζοσπαστικά αριστερά κόμματα ακόμη και από σοσιαλιστικά κόμματα χωρών-μελών της ΕΕ. 
Αναφέρονται συγκεκριμένα το Γαλλικό και το Ισπανικό Σ.Κ., το Κόμμα Εργασίας της Ολλανδίας.

*Πληροφορίες-μετάφραση Βασίλης Μακρίδης, απόφοιτος Σχολής Δημοσιογραφίας του Κρατικού Πανεπιστημίου Rostov on Don της Ρωσίας
** Ο Κλιτσκό είναι πρόεδρος του Κόμματος UDAR, που στα Ρωσικά και στα Ουκρανικά μεταφράζεται ως "Γροθιά" (ευνόητος ο συνειρμός, αφού ο Κλιτσκό είναι πρώην επαγγελματίας μποξέρ).Τα αρχικά μεταφράζονται ως "Ουκρανική Δημοκρατική Συμμαχία για τις Μεταρρυθμίσεις". Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόκειται για ένα κόμμα Νεοφιλελεύθερο και φιλογερμανικό. Ο Κλιτσκό εδώ και πάνω από 15 χρόνια είναι μόνιμος κάτοικος Γερμανίας και διπλός υπήκοος Ουκρανίας-Γερμανίας. Θεωρείται "παιδί" της Α. Μέρκελ και του «Ιδρύματος Αντενάουερ».
*** Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο φέρεται ότι στηρίζει το κόμμα "Σβομπόντα" (Ελευθερία), υπό την ηγεσία του Ολέγκ Τιαγνιμπόκ . Είναι χαρακτηριστικό ότι η προηγούμενη ονομασία του κόμματος ήταν "Κοινωνικό Εθνικό Κόμμα Ουκρανίας" {Social-National στα Αγγλικά, όπου φαίνεται και η απευθείας παραπομπή στον εθνικοσοσιαλισμό(!)}.Ο Ολέγκ Τιαγνιμπόκ βρίσκεται προσωρινά φυγαδευμένος στο Λονδίνο. Στο "Μαϊντάν" (κύριο πεδίο αιματοχυσίας) δρα το "στρατιωτικό σκέλος" του κόμματος, το λεγόμενο "Πράβι Σέκτορ" (μτφ Δεξιός Τομέας), του οποίου ηγείται το Νο2 του κόμματος Ντμιτρό Γιάρος. Το "Πράβι Σέκτορ", θεωρείται ότι είναι υπεύθυνο και για το κάψιμο και των γραφείων του ΚΚ Ουκρανίας.


ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: 
ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΕΝ ΥΠΝΩΣΕΙ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 
"Σειρά εξελίξεων στην Ουκρανία, φασιστικές επιθέσεις σε δημοκράτες και ρωσόφωνους, βανδαλισμοί εναντίον ιστορικών αντιφασιστικών μνημείων, ο εμπρησμός των κεντρικών γραφείων του Κ.Κ. Ουκρανίας, αποσχιστικές κινήσεις στα ανατολικά και τα νότια της χώρας δημιουργούν μια ζοφερή εικόνα διάλυσης και καταστροφής μιας ιστορικής και σημαντικής χώρας στην καρδιά της Ευρώπης. Η ένοπλη παρουσία χιλιάδων νέο-ναζί στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις, με την πλήρη ανοχή Δυτικών δυνάμεων, όπως και η τραγελαφική εικόνα της σημερινής κεντρικής πολιτικής σκηνής, που «αντικαθιστά» την διεφθαρμένη κυβέρνηση Γιανουκόβιτς, σκιαγραφούν ένα πρώτο στάδιο διάλυσης και σχεδιασμένης λεηλασίας μιας χώρας από ιμπεριαλιστικές και νέο-αποικιακές δυνάμεις.
Η λύση για τη χώρα δεν μπορεί να είναι η παράδοση της χώρας αυτής στο Δ.Ν.Τ. και στα αδηφάγα χρηματοπιστωτικά συμφέροντα, που ήδη επιφέρουν τεράστια δεινά στους λαούς της νότιας Ευρώπης, ιδιαίτερα, ώστε να πετσοκόψουν την κοινωνία της Ουκρανίας χωρίς αναισθητικό. Ούτε βέβαια μπορεί να είναι η κατάλυση κάθε ίχνους συνταγματικής νομιμότητας και της ασφάλειας των πολιτών.
Καλούμε την σημερινή ηγεσία της Ε.Ε και την Ουάσιγκτον, να σεβαστούν τη χώρα και το λαό της και να μην παίζουν γεωπολιτικά παιχνίδια επιρροής και επίδειξης παγκόσμιας ισχύος στις πλάτες των Ουκρανικού λαού. Χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις και νουθεσίες ο Ουκρανικός λαός πρέπει να βρει τον δημοκρατικό δρόμο προς την ομαλότητα, την συμφιλίωση, την κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη.
Σε όλη τη διάρκεια της κρίσης στην Ουκρανία είχαμε μια Ελληνική προεδρία εν υπνώσει. Ξαφνικά ο κ. Βενιζέλος «ξύπνησε» και επισπεύδων, όπως στην περίπτωση της σχεδιαζόμενη ένοπλης επέμβασης στη Συρία, προχώρησε σε δηλώσεις στήριξης της μιας εκ των αντιμαχομένων πλευρών, εμπλεκόμενος ουσιαστικά στην εσωτερική διαμάχη της Ουκρανίας. Αλλά επίσης μάθαμε ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας, μέσα στην απότομη αφύπνισή του έχει «προσωπικές», όπως ο ίδιος δήλωσε, προτάσεις για τη λύση της ουκρανικής κρίσης. Αναμέναμε λίγη σοβαρότητα ακόμη και από αυτή την κυβέρνηση.
Δυστυχώς για μια ακόμα φόρα η Ελλάδα μετατρέπεται σε ουραγό των εξελίξεων αλλά και «κρίκος» στήριξης των κυρίαρχων δυνάμεων. Αυτός δεν είναι ο ρόλος που αρμόζει σε μια Ελλάδα της ειρήνης, της πολυδιάστατης ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής που παρεμβαίνει δυναμικά στο πλευρό των λαών, της διεθνούς νομιμότητας, της σταθερότητας και της συνεργασίας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή."

ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΚ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΚΚΕ
«Το ΚΚΕ καταδικάζει τις επιθέσεις βανδαλισμού σε βάρος των γραφείων του ΚΚ Ουκρανίας στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις, όπως και το κάψιμο του σπιτιού του γιου του Α' Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας, Π. Σιμονιένκο.
Οι επιθέσεις αυτές, όπως κι οι βανδαλισμοί σε βάρος σοβιετικών και αντιφασιστικών μνημείων εντάσσονται στα σχέδια τρομοκράτησης του λαού και των κομμουνιστών της Ουκρανίας και είμαστε σίγουροι πως δεν θα περάσουν!
Το ΚΚΕ για άλλη μια φορά εκφράζει την αλληλεγγύη του στους κομμουνιστές και συνολικότερα στους εργαζόμενους της Ουκρανίας.
Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: