Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Τάσος Κανταράς - "Ανατροπή στον Πολύγυρο". Για το εκλογικό αποτέλεσμα

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Πολύγυρος 23/05/2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Συνήλθε στον Πολύγυρο η ολομέλεια της Ενωτικής κίνησης για τη ΑΝΑΤΡΟΠΗ. Η ολομέλεια προχώρησε σε μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της προηγούμενης Κυριακής. Αν και είμαστε πέντε ημέρες μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας, το Πρωτοδικείο Πολυγύρου δεν έχει αναρτήσει ακόμα το επίσημο αποτέλεσμα και αυτό σε συνδυασμό με διάφορα συμβάντα πρέπει να πούμε πως μας ανησυχεί ιδιαίτερα. >>>
 




Με βάση τα ανεπίσημα αποτελέσματα 3 στους 10 (29,14%) συνδημότες μας, ψήφισαν την Ενωτική Κίνηση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο Δήμο Πολυγύρου

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συνδημότες και τις συνδημότισσες που στήριξαν το συνδυασμό μας. 
Θέλουμε να δηλώσουμε πως είμαστε πολύ περήφανοι για τους 120 υποψήφιους της Ενωτικής Κίνησης για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ, για την καθαρή και αποφασιστική μάχη που δώσανε. 
Για όλους όσους έδωσαν τον έντιμο αγώνα μαζί μας. 
Είμαστε πολύ περήφανοι για τους 4500 περίπου δημότες του Δήμου Πολυγύρου, που πίστεψαν και στήριξαν την προσπάθεια ανατροπής ενός κατεστημένου δεκάδων χρόνων. 
Στα μάτια τους είδαμε την ελπίδα να γεννιέται και αυτό δεν πρέπει να χαθεί. 
Έχουμε χρέος να συνεχίσουμε, χρέος σε αυτούς τους ανθρώπους που διεκδίκησαν με όλες τους τις δυνάμεις ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο και τις ζωές μας. 
Έχουμε χρέος και σε αυτούς τους ανθρώπους που δεν μας ψήφισαν, άλλα τις επόμενες μέρες κινδυνεύουν να βρεθούν προ οδυνηρών εκπλήξεων από τις ανέξοδες υποσχέσεις του τοπικού συστήματος, να χάσουν τις δουλειές τους, να τους κόψουν το ρεύμα και το νερό, έχουμε χρέος στη νέα γενιά που χωρίς δουλειά σκέφτεται να φύγει από το τόπο της- κομμάτι της οποίας δεν ήρθε καν να ψηφίσει- που παραμένει κλεισμένη στο καβούκι της, νιώθοντας την απαξίωση από παλαιοκομματικές πρακτικές που ενδιαφέρονται μόνο για τη συντήρηση των προνομίων παραγόντων και παραγοντίσκων. 

Ο αγώνας συνεχίζεται πλέον και στο  δημοτικό συμβούλιο, που θα αναδεικνύουμε κάθε πρόβλημα για κάθε γωνία του Δήμου. 
Ο αγώνας συνεχίζεται και σε όλα τα χωριά, όπου οι άνθρωποι της Ενωτικής Κίνησης για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ, θα καταγράφουν τα τοπικά ζητήματα, θα στέκονται δίπλα στους πληττόμενους ανθρώπους. 
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ», που αποτελούν το 30% του Δημοτικού Συμβουλίου και οι τοπικοί σύμβουλοι της «ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ», που αποτελούν το 33% του συνόλου των τοπικών συμβουλίων, θα φέρνουν τα προβλήματα στο δημοτικό συμβούλιο και στα αντίστοιχα τοπικά συμβούλια, θα σταθούν απέναντι στις νέες αντιδημοτικές αποφάσεις, που κυοφορούνται μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας. 
Θα σταθούν δίπλα στον δημότη και στον αγώνα επιβίωσης του. 
Κυρίως έξω από τις διαδικασίες των συμβουλίων, γιατί μέσα σ αυτά θα είναι εκ των πραγμάτων, προκαθορισμένες οι αποφάσεις τους.  

Στο μεγάλο, βασανιστικό, συναρπαστικό, αλλά όμορφο αυτό ταξίδι των τελευταίων μηνών, από την πρωτεύουσα της ιστορικής Χαλκιδικής σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα, διδαχτήκαμε πολλά. 
Μάθαμε καλύτερα την πραγματικότητα, άλλα ταυτόχρονα και σε πείσμα όλων αυτών που θα μας ήθελαν σαν και αυτούς, «καθωσπρέπει», λιγότερο ριζοσπαστικούς, έτοιμους για συνδιαλλαγή με το κατεστημένο, ψεύτικους με τον κόσμο, εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανατροπή, για τον κόσμο που πραγματικά υποφέρει από τοπικές και κεντρικές αντικοινωνικές επιλογές. 
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στη τοπική διαφθορά και διαπλοκή. 
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα γιατί τολμάμε να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον τώρα και όχι σε ένα ουτοπικό αύριο. 
Και σε αυτούς που μας λοιδόρησαν δημόσια και υπόγεια, που εκφόβισαν και κορόιδεψαν, το μήνυμα πέρασε. 
Το κατεστημένο ταρακουνήθηκε, φοβήθηκε, αλλά άντεξε ενεργοποιώντας κάθε πρόσφορο και ανήθικο μέσο. 
Τα έδωσε όλα. 
Και αυτά σε τελευταία ανάλυση, η δική μας παρουσία το ανάγκασε να κάνει και να υποσχεθεί. 
Τώρα όμως ξέρει. 
Είμαστε απέναντι του πιο δυνατοί από χθες, πιο έμπειροι, πιο έτοιμοι για τις μεγάλες μάχες του αύριο! 
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: