Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Ο τελευταίος χορός των νεκροθαφτών

του Γ. Ανανδρανιστάκη
Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα το θανατηφόρο πόκερ του Παπανδρέου με τον Βενιζέλο. Βγάζει ο Γιώργος έναν Μωραΐτη, του απαντάει ο Βαγγέλης με έναν Γρηγοράκο, που κι αυτός Μωραΐτης είναι αλλά από τη Λακωνία, τα παίρνει ο Γιώργος και ρίχνει στο τραπέζι το βαρύ χαρτί του, τον Σαχινίδη των οικονομικών, όντας πλέον σίγουρος ότι έχει κατατροπώσει τον Βαγγέλα, που την έσχατη στιγμή κάνει μια πιρουέτα, σκύβει ελαφρώς και βγάζει με μαεστρία από την μπότα του έναν Ρήγα σπαθί.
Το τέλος του Γιώργου μοιάζει αναπόφευκτο κι όμως του υετού ο γιος αποδεικνύεται εφτάψυχος, σκαρφαλώνει στην πράσινη τσόχα και τρίβει στην κασίδα του Βαγγέλη τρεις νομαρχιακές επιτροπές, με προεξάρχουσα εκείνη της Κέρκυρας, που μυρίζει κουμκουάτ
Ο Βαγγέλης κυλιέται αιμόφυρτος στο πάτωμα, προσπαθώντας να απαλλαγεί από τη θανατηφόρα οσμή του νανοεσπεριδοειδούς, μέχρι που ανασηκώνεται >>>
 



με κόπο στα γόνατά του και με το σκουριασμένο ρεβόλβερ του παππού του ρίχνει στον ΓΑΠ ένα δηλητηριώδες non paper, που θα μπορούσε να ξεκάνει και ασιατικό ελέφαντα. 
«Τσου, ρε Λάκη, που στις ευρωεκλογές πήγες και ψήφισες ΔΗΜ.ΑΡ.!».

Πεθαμένοι είναι κι οι δύο, τίποτα, τίποτα πια δεν τους σώνει
Αυτοί καβγαδίζουν για το πάπλωμα κι ο εισαγγελέας ξαναφέρνει στην επιφάνεια την υπόθεση της Siemens, εξήντα πέντε μη πολιτικά πρόσωπα που παραπέμπονται σε δίκη με τις κατηγορίες της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. 
Ακούει ο κόσμος Siemens και του έρχεται στον νου ο Τσουκάτος, που πήγε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ τη χαρτοσακούλα με τα εκατομμύριο. 
Ακούει ο κόσμος Siemens και σκέφτεται το ΠΑΣΟΚ, σκέφτεται και τη Ν.Δ., τις οικοσκευές του Κυριάκου και τον Χριστοφοράκο που το έσκασε στο Μόναχο επί Ντόρας υπουργού Εξωτερικών, αλλά με αυτό θα ασχοληθούμε στα επόμενα επεισόδια.

Τίποτα, τίποτα πια δεν τους σώνει
Τσακώνονται για την ιδιοκτησία του 5% , την ώρα που ξαναβγαίνει στην επιφάνεια το θέμα των μιζών για τα εξοπλιστικά. 
Κατά έναν περίεργο τρόπο, ο κόσμος ακούει για τις μίζες του Καρατζαφέρη και ο νους του πάει ενστικτωδώς στον Άκη, στον Σμπώκο, ακόμη και στον Γιάννο που έφαγε τέσσερα χρόνια με αναστολή για τα 1,3 εκατομμύρια ευρώ που είχε η σύζυγός του στη λίστα Λαγκάρντ. 
Είναι άτιμο πράγμα ο νους του ανθρώπου, του λες «Καρατζαφέρης» και αυτός ακούει «ΠΑΣΟΚ».

Δεν τους σώνει τίποτα τους πασόκους, ούτε τα συνέδρια του Γιώργου ούτε η Δημοκρατική Παράταξη του Βαγγέλη
Το βάρος των σκανδάλων του παρελθόντος είναι συντριπτικό κι ακόμη συντριπτικότερο είναι το βάρος των Μνημονίων. 
Ό, τι και να κάνουν, ό, τι και να πουν ο Παπανδρέου με τον Βενιζέλο, θα μείνουν στην Ιστορία ως εκείνοι που συνέβαλαν καθοριστικά, ως πρωθυπουργοί, ως αρχηγοί, ως αντιπρόεδροι, ως υπουργοί, στην καταστροφή που ενέσκηψε από το 2010 και εντεύθεν και τούτο δίνει στην κόντρα τους διαστάσεις κωμικοτραγικές. 
Είναι σαν να παλεύουν δύο νεκροθάφτες επί πτωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: