Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Η ΑΥΓΗ. Μαριονέτες Σαμαράς και Βενιζέλος /// Το σφαγείο και ο Πρόεδρος

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα δεχθούμε τα νέα μέτρα εις βάρος του λαού
Τυφλή υποταγή της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου στις νέες αξιώσεις της τρόικας μετά τους λεονταρισμούς για το τέλος του Μνημονίου. Πληροφορίες φέρουν την κυβέρνηση έτοιμη να συμφωνήσει με τους δανειστές σε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, ακόμη και των κατώτερων, και στην αύξηση του ΦΠΑ σε φάρμακα, εισιτήρια, ενέργεια, τρόφιμα και τσιγάρα. Ο Σαμαράς ετοιμάζεται να θέσει εκ νέου το εκβιαστικό δίλημμα "συμφωνία ή πτώχευση" και να περάσει τη νέα καταιγίδα μέτρων είτε με νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, είτε με εκβιαστική ψηφοφορία μαζί με τον προϋπολογισμό
Η απονομιμοποιημένη κυβέρνηση - μαριονέτα της τρόικας οδηγείται >>>




σε μετωπική σύγκρουση με την κοινωνία, που συνθλίβεται από τη μέγκενη των δυσβάστακτων μέτρων. 
Ο Αλέξης Τσίπρας προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αποδεχθεί νέα μέτρα εις βάρος του λαού και ζήτησε επιτακτικά την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία ώστε να δοθεί πολιτική, δημοκρατική λύση στο δραματικό πολιτικό πρόβλημα της χώρας.

Το σφαγείο και ο Πρόεδρος 
Μέσα σε μόλις δύο μήνες οι κυβερνητικές εξαγγελίες για την περιβόητη έξοδο από το Μνημόνιο καταλήγουν σε υπάκουη συμμόρφωση προς τις απαιτήσεις των πιστωτών
Η τρόικα παραμένει με τη μορφή της σκληρής επιτήρησης και της διπλής πιστοληπτικής γραμμής, ενώ το Μνημόνιο ισχυροποιείται με νέα μέτρα, τα οποία είχε δεσμευθεί να λάβει η κυβέρνηση, αλλά προσδοκούσε στην κατανόηση των πιστωτών. 
Αυτοί, όμως, έχουν καταστήσει σαφές ότι "η δεύτερη ευκαιρία" για τους καλούς μαθητές έχει εξοντωτικές προϋποθέσεις. 
Ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης μας πληροφόρησε ότι τους πιστωτές δεν τους ενδιαφέρει ποιος θα κυβερνά, αλλά αν θα εφαρμόζονται τα μέτρα.

Η απαρέγκλιτη τήρηση των μνημονιακών δεσμεύσεων οδηγεί στο σφαγείο μεγάλες κοινωνικές κατηγορίες
Δεν τσεκουρώνουν μόνον τις μεγάλες συντάξεις, αλλά κι αυτές τις κατώτατες, που οδηγούνται στα 343 ευρώ! 
 Άλλη μια επιβεβαίωση ότι το Μνημόνιο δεν στοχεύει στην "εξομάλυνση των ανισοτήτων", αλλά στη διάλυση των κοινωνικών δικαιωμάτων και στη μετατροπή της χώρας σε αποικία χρέους.
 
Αυτή τη φορά, όμως, στο σφαγείο οδηγείται και η κυβέρνηση
Το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές το αργότερο τον Μάρτιο είναι εξαιρετικά ισχυρό. 
Και η λαϊκή ετυμηγορία θα οδηγήσει στη δημοκρατική ανατροπή. 
Η πορεία προς τις εκλογές, ωστόσο, δεν θα είναι ευθύγραμμη και συνταγματική. 
Ήδη πυκνώνουν οι καταγγελίες για απόπειρες χρηματισμού βουλευτών, ώστε να κατασκευαστεί η προεδρική πλειοψηφία. 
Το e-mail κερδοσκόπων σχετικά με τις επαφές των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο City του Λονδίνου, επιβεβαιώνει ότι στο επίκεντρο του βρόμικου παιχνιδιού θα είναι η πρόκληση αναστάτωσης για τις τραπεζικές καταθέσεις. 
Ανάμεσα στις τρεις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου (που είναι πιθανό να επισπευσθούν...) θα δημιουργηθεί κόλαση παραπληροφόρησης, εκβιασμών και τρομοκράτησης των πολιτών. 
Ο Ιούνιος του 2012 θα μοιάζει με... ανεπανάληπτη κανονικότητα.

Στις κινήσεις που σηματοδοτούν αντιδημοκρατική εκτροπή συγκαταλέγεται και η φημολογούμενη νομοθέτηση των νέων μέτρων με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
Σαμαράς και Βενιζέλος, αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να μην ψηφισθούν τα νέα σκληρά μέτρα από τη Βουλή και να υποστούν συντριπτική κοινοβουλευτική ήττα εν όψει εκλογών, σχεδιάζουν την παράκαμψη της Βουλής. 
Πρόκειται για ακραία πράξη υπονόμευσης της δημοκρατικής λειτουργίας, όσο κι αν έχει περιβληθεί την προσχηματική δικαιολόγηση του καθεστώτος οιονεί εκτάκτου ανάγκης.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται ενώπιον των θεσμικών ευθυνών του
Στο πλαίσιο των συνταγματικών δυνατοτήτων του, θα συμπράξει ή θα καταστήσει σαφές ότι δεν θα λειτουργήσει πειθήνια; 
Στην εκπνοή της θητείας, ο Κ. Παπούλιας βρίσκεται μπροστά σε μια ιστορική ευκαιρία να δημιουργήσει δημοκρατικό προηγούμενο για τη λειτουργία του πολιτεύματος. 
Θα τολμήσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: