Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι της ενδιάμεσης συμφωνίας στο Eurogroup και ενώ η αντιπαράθεση για το περιεχόμενό της έχει ανάψει, άρχισε αιφνιδιαστικά μια παράλληλη συζήτηση για το δημοσιονομικό και το χρηματοδοτικό κενό, με αφορμή τις δανειακές ανάγκες της χώρας και την υστέρηση των εσόδων
Η συζήτηση αυτή περιέργως προηγείται της ανάγκης να υλοποιηθούν οι βαθιές μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους.

Τα όποια κενά, υπάρξουν - δεν υπάρξουν, είναι προφανές πως θα εξαρτηθούν από την τελική συμφωνία του Ιουνίου και τη συζήτηση με τους εταίρους για τη ρύθμιση του χρέους
Η συζήτηση γι' αυτά τα κενά ξεκίνησε με πρωθύστερο τρόπο, αφού δεν λαμβάνει υπόψη την τελική συμφωνία που θα γίνει για τη ρύθμιση του χρέους και τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, οι οποίες θα εξαρτηθούν απ' αυτήν. 
Εν τω μεταξύ η Ελλάδα και οι θεσμοί -ΕΚΤ, ΔΝΤ και Κομισιόν- αναμενόμενο είναι να βρουν κάποια τεχνική λύση, αν αυτό χρειαστεί, για τυχόν άμεσο πρόβλημα χρηματοδότησης. 
Θα ήταν οξύμωρο, λίγο μετά την ενδιάμεση συμφωνία, η χώρα να βρεθεί πάλι σε καθεστώς απόλυτης ασφυξίας.
Εκείνο που τώρα προέχει είναι η κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της με αιχμή την επανεκκίνηση της οικονομίας, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και της διαπλοκής, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, τη λειτουργική ανασυγκρότηση του Δημοσίου. 
Να παραγάγει έργο και να κριθεί από αυτό. Να κάνει ό,τι χρειαστεί για την επανεκκίνηση της οικονομίας, από την επιτυχία της οποίας θα κριθεί και η μάχη για την αύξηση των εσόδων. 
Αν δεν κινηθεί η οικονομία, όλα θα είναι πολύ δύσκολα.

Οι ρυθμίσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας, η εξαγγελία για τα κόκκινα δάνεια, οι 100 δόσεις είναι κρίσιμοι σταθμοί στην πορεία προώθησης του έργου της και δίνουν μήνυμα στήριξης των αδυνάτων και των θυμάτων των μνημονιακών πολιτικών.
Η κυβέρνηση θα κριθεί τόσο από τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές όσο και από την ικανότητα διακυβέρνησης. 
Και οι δύο είναι εξίσου σημαντικές και καμιά δεν πρέπει να υποβαθμιστεί εις βάρος της άλλης. 
Εκείνο που προέχει σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλο, είναι να δώσει τις μικρές και τις μεγάλες μάχες με τα προβλήματα της χώρας ώστε οι πολίτες να πάρουν εμπράκτως το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής και να συνεχίσουν να στηρίζουν με θέρμη τη νέα κυβέρνηση.