Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Η ΑΥΓΗ. Λεφτά υπάρχουν ! /// Πλαγιοφύλακας του Μνημονίου

Εγρήγορση για έσοδα και πάταξη φοροδιαφυγής - διαφθοράς
*Στα 500 εκατ. τα έσοδα από τη ρύθμιση εξπρές για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, που λήγει σήμερα
*Συμφωνία Ελλάδας - Ελβετίας για "απτά αποτελέσματα" μέχρι τον Ιούνιο από τις "χρυσές" τραπεζικές καταθέσεις
*Έτοιμο το νομοσχέδιο για πάταξη της λαθρεμπορίας στα προϊόντα καπνού, όπου τα διαφυγόντα κέρδη αγγίζουν τα 700 εκατ. τον χρόνο
*"Ξετινάζονται" με γοργό ρυθμό οι "λίστες της φοροδιαφυγής" με διαφυγόντα κέρδη 2,5 δισ., αλλά και οι δημόσιες "συμβάσεις της διαφθοράς"
Πλαγιοφύλακας του Μνημονίου 
Η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε την απορία της στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα γιατί η χώρα μας δεν έχει αξιοποιήσει >>>
 



τόσο καιρό την ομώνυμη λίστα για να πιάσει τους φοροφυγάδες

Ανάλογη απορία εξέφρασε η αντιπροσωπεία του υπουργείου Οικονομικών της Ελβετίας, που συναντήθηκε με τους υπουργούς Ν. Παππά και Π. Νικολούδη στην Αθήνα.
Οι ελληνικές αρχές δεν επέδειξαν ζήλο για τον έλεγχο εκκρεμών υποθέσεων στην Ελβετία. 
Οι δύο πανομοιότυπες υποθέσεις δείχνουν ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις ολιγώρησαν σκοπίμως στον έλεγχο, ενώ την ίδια ώρα, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, επιδίδονταν σε αιματηρές περικοπές μισθών και συντάξεων.


Αντί όμως να απολογούνται για την πολιτική που εφάρμοσαν πληγώνοντας βαθιά τα λαϊκά στρώματα, ζητούν και τα ρέστα
Ο Σαμαράς, σε μια επίδειξη αντιπολιτευτικού οίστρου με εσωκομματικούς αποδέκτες, επιτέθηκε στην κυβέρνηση επειδή -όπως ισχυρίζεται- υπέγραψε την επέκταση της δανειακής σύμβασης και του Μνημονίου. 
Πώς γίνεται όμως να υπέγραψε η νέα κυβέρνηση την παράταση του Μνημονίου και να μην αναγκάζεται να πάρει νέα μέτρα μείωσης των συντάξεων, νέες περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα, όπως το ΕΚΑΣ και τόσα άλλα που περιλαμβάνονται στο αλήστου μνήμης e-mail Χαρδούβελη - Σαμαρά;


Ο σημερινός αρχηγός της Ν.Δ. βρίσκεται σε αδιέξοδο στρατηγικής
Από τη μία εγκαλεί την κυβέρνηση ότι αρνείται να συμμορφωθεί στις μνημονιακές δεσμεύσεις της δικής του κυβέρνησης και κατά συνέπεια -όπως ισχυρίζεται- διακινδυνεύει να ρίξει τη χώρα στα βράχια και από την άλλη την κατηγορεί ότι υπέγραψε επέκταση του Μνημονίου.

Από την πρώτη στιγμή της ήττας του, ο Σαμαράς, με στόχο να κρατηθεί στην ηγεσία τής άλλοτε κραταιάς Κεντροδεξιάς, επιτίθεται στη νέα κυβέρνηση, ενώ, σε αντίθεση με τη λαϊκή ετυμηγορία, αξιώνει την υποταγή της στους δανειστές για να συνεχιστεί η πολιτική των Μνημονίων διαρκείας, στην οποία εγκλώβισε τη χώρα εκείνος.

Την ώρα που η νέα ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά, κάτι που το αναγνωρίζουν ακόμη και στελέχη της Κεντροδεξιάς, ο ίδιος αξιώνει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις που εκείνος συμφώνησε με τους δανειστές, όπως άλλωστε αξιώνουν και τα κόμματα της Ευρωδεξιάς.

Επικρίνει τη νέα κυβέρνηση, ενώ έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να βρεθεί αυτή εγκλωβισμένη σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια
Επιχείρησε ανεπιτυχώς στην αρχή να φτιάξει ένα "φιλοευρωπαϊκό μέτωπο". Πρωταγωνίστησε λίγο αργότερα στην απαράδεκτη απόφαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που καλούσε τη νέα κυβέρνηση να ακολουθήσει τις δεσμεύσεις Σαμαρά! 
Ενώ απείχε από κάθε ουσιαστική κίνηση στο εξωτερικό για την ενίσχυση της εθνικής προσπάθειας, δεν έκρυβε τη δυσφορία του κάθε φορά που η κυβέρνηση διαπραγματευόταν σκληρά και αντιμετώπιζε ασφυκτικές πιέσεις, όπως στο ευαίσθητο θέμα της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας.


Ο Σαμαράς ζητάει από την κυβέρνηση να υπογράψει μια νέα μνημονιακή συμφωνία όχι μόνο επειδή αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση Τσίπρα και θέλει να την εκθέσει στον λαό για ασυνέπεια λόγων και έργων, αλλά και επειδή υποστηρίζει κατ' ουσίαν τις μνημονιακές πολιτικές.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι δεν μπορεί να λάβει επιπλέον μέτρα που μειώνουν το εισόδημα και τις συντάξεις. 
Συμφώνησε στην τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης για να διαπραγματευθεί μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία για την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα του χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: