Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Το τοξικό μίσος της Δεξιάς

του Γ. Ανανδρανιστάκη
Αν δεν βρεθεί λύση, θα σας διώξουμε από την Ευρώπη και μετά θα σας δώσουμε ανθρωπιστική βοήθεια για να μην ψοφήσετε. Το είπε ο Γιούνκερ μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Τρίτης, δεν το είπε έτσι ακριβώς, αλλά αυτό ήταν- ακριβώς- το νόημα των λόγων του. Δώσε του ένα εικοσάρι του σκασμένου να φύγει από τα πόδια μου, να πάει παραπέρα. Λόγος προσβλητικός, μοχθηρός, στα όρια του εθνοτικού ρατσισμού, από ποιον,
 



από τον ορκισμένο φίλο της Ελλάδας, που όπως δήλωσε, μιλάει κάθε μέρα με έλληνες για να αφουγκράζεται τα πάθη τους
Με ποιους μιλάει, άραγε, ο καλός Ζαν Κλωντ; 
Με τον Τζήμερο, με τον Μπάμπη, με την Στάη; 
Εν πάση περιπτώσει, μιλάει με λάθος ανθρώπους, γι' αυτό σχηματίζει λάθος εντυπώσεις, νομίζει ο δυστυχής ότι έχουμε φτιάξει στην Ελλάδα δρόμο με τ΄ όνομά του, για να του δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας.


Πετάξτε ένα ξεροκόμματο στους φτωχούς να μας αδειάσουν την γωνιά
Το είπε ο Γιουνκέρ μετά τη Σύνοδο, το είπε και ο Σουλτς την Κυριακή μετά το δημοψήφισμα. 
Είναι ικανοί να ξοδέψουν δισεκατομμύρια για ανθρωπιστική βοήθεια, παρά να δανείσουν τα ίδια και λιγότερα, για να επιτευχθεί βιώσιμη συμφωνία. 
Ρίχνουν δεκάδες δις για να στηρίξουν το ευρώ και τα χρηματιστήρια τους και δεν δανείζουν τα ελάχιστα για να διασωθεί η Ελλάδα και μαζί της το ευρώ και η Ευρωζώνη. 
Το είπε ξεκάθαρα η Μέρκελ στο Γερμανικό Κοινοβούλιο, το ζήτημα δεν είναι τα 400 εκατομμύρια που μας χωρίζουν από τη συμφωνία, το ζήτημα είναι να μην παραβιαστούν οι αρχές της Ευρώπης. 
Οι αρχές του βόρειου προτεσταντισμού, που απαιτούν τον άγριο κολασμό του αμαρτωλού, ώστε να παραδειγματιστούν και οι άλλοι. 
Να τον τσουρουφλίσουμε τον άθλιο στο καζάνι και μετά να το αλείψουμε με λαδάκι, εν είδει ανθρωπιστικής βοήθειας.

Από την ημέρα που βρέθηκε στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, άνοιξε το καπάκι και πετάχτηκε σαν φίδι ο ακραίος συντηρητισμός- για ξεκάθαρο αντικομουνισμό πρόκειται- της Ευρωπαϊκής Δεξιάς που κυριαρχεί σήμερα στην Ε.Ε. 
Κι αν οι άλλοι έκρυψαν τις προθέσεις τους πίσω από την τεχνοκρατική ορολογία και τους αριθμούς, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Βαυαρός Μάνφρεντ Βέμπερ, άφησε το μίσος να ξεχυθεί ανεμπόδιστο. 
Μιλώντας; 
Στο Ευρωκοινοβούλιο, ζήτησε από τον παρόντα Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει συγγνώμη επειδή αποκάλεσε τρομοκράτες τους Ισπανούς και τους Πορτογάλους κι ανάθεμα αν κατάλαβε κανείς τίποτα. 
"Καταστρέφετε την εμπιστοσύνη προς την Ευρώπη κ. Τσίπρα, Μη λέτε ψέματα, η απομείωση του ελληνικού χρέους δεν θα πλήξει τους τραπεζίτες, αλλά τις νοσοκόμες στη Σλοβακία. Θα αντιπαρατεθούμε πολιτικά με τον κ.Τσίπρα. Θέλετε τη διαίρεση της Ευρώπης, εμείς αγαπάμε την Ευρώπη",

Ξεχειλίζει το μίσος της Δεξιάς και της Ευρωπαϊκής και της εγχώριας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: