Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Σκουριές. Βιαιότητες εργαζομένων - σιωπή Eldorado - ΕΛ.ΑΣ θεατής

Βιαιότητες εργαζομένων της Ελ. Χρυσός/Eldorado Gold, σιωπή της εταιρείας και η ΕΛ.ΑΣ σε ρόλο θεατή
Δ.Τ. απο Συντονιστικό Ιερισσού ενάντια στην εξόρυξη χρυσού
Τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει μάρτυρες μιας σειράς επεισοδίων τραμπουκισμού και τρομοκρατίας από εργαζόμενους της Ελληνικός Χρυσός. Πριν λίγες μέρες, η περίπτωση του ιερέα στη Στρατωνίκη που προπηλακίστηκε και απειλήθηκε από εργαζόμενους της Ελληνικός Χρυσός επειδή τόλμησε να μιλήσει για ομόνοια, αδερφοσύνη και ψυχραιμία. Εχτές, ψαράς από την Ιερισσό, εμποδίστηκε να  πουλήσει τα ψάρια του στο Παλιαοχώρι. Σήμερα, πωλήτρια λαϊκής αγοράς, εμποδίστηκε να εργαστεί στο Παλαιοχώρι από
 



ομάδα εργαζομένων. 
Οι εν λόγω εργαζόμενοι, κυκλοφορούσαν με χαρτί - δήλωση φρονημάτων, με το οποίο ζητούσαν απ΄τους επαγγελματίες της λαϊκής αγοράς να δηλώσουν αν είναι υπέρ ή κατά των εξορύξεων, ώστε να τους επιτραπεί ή όχι η παραμονή. 
Κι όλα αυτά υπό την, ανεξήγητη, ανοχή της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία είναι παρούσα στο συμβάν, και η συμπεριφορά της εγείρει πολλά ερωτηματικά.

Πιθανόν η Ελληνικός Χρυσός να θεωρεί τα περιστατικά μεμονωμένα
Όταν όμως μια εταιρεία, που - στις δημόσιες τοποθετήσεις της - δηλώνει ότι επιθυμεί την κοινωνική συνοχή, σωπαίνει όταν οι υπάλληλοί της προβαίνουν σε βιαιοπραγίες, είναι λογικό να συμπεράνει κανείς ότι αυτή τη κατάσταση τη συμφέρει. 
Η μέχρι σήμερα εμπειρία μας έχει δείξει ότι η Ελληνικός Χρυσό στοχεύει, στρατηγικά και συστηματικά, στη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού
Άλλωστε αυτό αποτελεί κοινή πρακτική όλων των εξορυκτικών εταιρειών, με σκοπό να εδραιώσουν τη θέση τους απέναντι σε κάθε αντίθεση της κοινωνίας να συναινέσει στην καταστροφή του τόπου της. 
Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η σιωπή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: