Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Η ΑΥΓΗ. Ποιος φοβάται το διάλογο; /// Το ασφαλιστικό και οι... αλεξιπτωτιστές

*Κυβέρνηση για ασφαλιστικό: "Όχι μείωση συντάξεων" η εθνική κόκκινη γραμμή
*Το ασφαλιστικό ξυπνάει εφιάλτες στο ΠΑΣΟΚ. Αμφιταλαντεύσεις σε Ν.Δ., Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων Τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων της πολιτικής συγκυρίας θέτει η σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς οι πολιτικές δυνάμεις καλούνται να τοποθετηθούν όχι μόνο επί κρίσιμων ζητημάτων, όπως το ασφαλιστικό, το προσφυγικό και η συνταγματική αναθεώρηση, αλλά και επί ζητημάτων στρατηγικής σημασίας για τα κόμματα, όπως η γενικότερη θέση τους στο πολιτικό σύστημα. Το ΠΑΣΟΚ, που επί χρόνια επαίρεται για την "εθνική" στάση του, δείχνει ιδιαίτερο εκνευρισμό και διά της προέδρου του Φ. Γεννηματά επιλέγει την α λα καρτ συμμετοχή, δηλαδή την ταλάντευση μεταξύ "ευθύνης" και δομικής αντιπολίτευσης. Επιφυλακτική και αμήχανη είναι η στάση των κ. Πλακιωτάκη (Ν.Δ.) και Θεοδωράκη (Ποτάμι), ενώ ο Β. Λεβέντης στήνει "γέφυρες" και τις γκρεμίζει πάραυτα.






Το ασφαλιστικό και οι... αλεξιπτωτιστές

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά διαφώνησε δημοσίως πριν από τη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών σήμερα στο προεδρικό μέγαρο. Δεν δέχεται, όπως διεμήνυσε, να γίνει συζήτηση για το ασφαλιστικό. Υποθέτουμε πως κάποιοι συμβουλάτορες την ενημέρωσαν πως, ...αν δεχτεί να το συζητήσει, τότε θα χρεωθεί και μέρος των ευθυνών για ό,τι τελικά προκύψει σε ένα από τα πλέον ακανθώδη θέματα της ελληνικής οικονομίας, τουλάχιστον τα είκοσι τελευταία χρόνια.

Ένα θέμα που όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ακόμα και όσες επιχείρησαν να το αντιμετωπίσουν, υποχρεώθηκαν για εκλογικούς λόγους να το κρύψουν κάτω από το χαλί.
Ο τελευταίος στον οποίο μπορούν να χρεώσουν ευθύνες για ό,τι τελικά συμβεί είναι ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός δεν έχει μπροστά του τρεις εκδοχές, την καλή, τη μέτρια και την κακή, και επειδή είναι κακός επιλέγει τη χειρότερη για τους συνταξιούχους.
Ο πρωθυπουργός έχει μπροστά του σχεδόν σε όλα τα ζητήματα της δημόσιας οικονομίας μόνο κακά σενάρια και αγωνίζεται για να αποφευχθεί το χειρότερο.
Η κ. Γεννηματά δεν έπεσε με αλεξίπτωτο στον τόπο πριν λίγες μέρες. 
Ήταν εδώ και συμμετείχε στο κόμμα που εξαπάτησε εν ψυχρώ δια του Ευάγγελου Βενιζέλου εκατομμύρια Έλληνες πολίτες.
Εξαπάτησε τα ασφαλιστικά ταμεία κουρεύοντας τα αποθεματικά τους, ενώ, χωρίς να ανακοινώνεται, οι συντάξεις περικόπτονταν συνεχώς και σε ορισμένες περιπτώσεις οι μειώσεις άγγιξαν και το 50%.
Εξαπάτησε επίσης τους Έλληνες κατόχους ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου παίζοντας θέατρο έως την ύστατη στιγμή πως δεν υπάρχει περίπτωση να κουρευτούν τα συγκεκριμένα ομόλογα, διότι το ποσό είναι μικρό και δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη.

Δεν εκτόξευσαν την ανεργία και δεν περιόρισαν εξ αυτού του λόγου τις ασφαλιστικές καταβολές ο Αλ. Τσίπρας και η πολιτική του. 
Όταν όλοι, λοιπόν, μηδέ της κ. Γεννηματά εξαιρουμένης, υποχρεούνται όχι φυσικά να συμφωνήσουν με τον πρωθυπουργό και τις προτάσεις του, αλλά να καταθέσουν τις δικές τους, τις οποίες θεωρούν καλύτερες, τι έχουν να φοβηθούν από μια κατ' αρχήν συζήτηση ενός από τα πλέον καυτά και δύσκολα θέματα της κοινωνίας;

Όσοι επιθυμούν ή θεωρούν πως κάθε άρνηση να συζητηθεί σε αυτό το επίπεδο το θέμα τούς απαλλάσσει από τις βαρύτατες ευθύνες τους έχουν σίγουρα υποτιμήσει τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και την εμπιστοσύνη με την οποία αντιμετωπίζει τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: