Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Η ΑΥΓΗ. Τρικλοποδιά από ΔΝΤ με πρόσχημα το χρέος

Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Προστασία για το 90% των συνταξιούχων, πλήρης διασφάλιση των κύριων συντάξεων
*Η κυβέρνηση καταθέτει ασφαλιστικό και φορολογικό στη Βουλή όπως έχουν συμφωνηθεί με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς
*Η εσκεμμένη ασάφεια του Σόιμπλε για το χρέος αξιοποιήθηκε από τον Τόμσεν
*Έκτακτη συνάντηση Τσίπρα - Ολάντ σήμερα στο Παρίσι
*Μείωση φόρου ή πολύ μικρή επιβάρυνση για το 99% των μισθωτών και συνταξιούχων
Πριν τη συμφωνία με τους θεσμούς: Στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα φορολογικό και ασφαλιστικό (ενημέρωση-βίντεο)
Σε έκτακτο Eurogroup, στις 25-26 Απριλίου, αναμένει να οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τους Θεσμούς, υπογράμμισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος



-Στη Βουλή κατατίθεται την επόμενη εβδομάδα τόσο το φορολογικό όσο και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο 
-Η ελληνική κυβέρνηση είναι κυρίαρχη και σε αυτήν ανήκει η απόφαση για το πώς θα επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος, υποστήριξε επίσης ο υπουργός Οικονομικών 
-Τι είπαν Τσακαλώτος, Κατρούγκαλος και Σταθάκης για την πορεία της διαπραγμάτευσης 
(ενημέρωση-βίντεο ΕΔΩ

Η διαπραγμάτευση δεν είναι... παίξε γέλασε

Επενδύοντας για άλλη μια φορά στον φόβο, το δίπολο "διαπλοκή - αξιωματική αντιπολίτευση" όλη τη μέρα... επένδυε στη λογική αγωνία των πολιτών με τρομολαγνικά σενάρια με αφορμή τη διακοπή της διαπραγμάτευσης και τη συνέχισή της μετά τις συζητήσεις για το χρέος στην Ουάσιγκτον.
Η αμηχανία τους ήταν τόσο μεγάλη, ώστε η γραμμή που ακολουθούσαν ήταν και αντιφατική. Τα συστημικά media περιέγραφαν τη "νέα μαύρη σελίδα για τη χώρα" από την "κατάρρευση της διαπραγμάτευσης" επειδή η κυβέρνηση έστηνε τα "λάβαρα της αντίστασης", ενώ η Ν.Δ... έβλεπε "στημένο σκηνικό συγκρούσης".

Αν είναι στημένο το σκηνικό σύγκρουσης, τότε δεν υπήρχε κίνδυνος για τη χώρα, αφού η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει τα μέτρα, άρα όλα καλά.
Όμως συμφωνούσαν σε ένα πράγμα, χωρίς να υπάρχει κανένα δίλημμα. Όπως και να έχει, ό,τι και να έχει γίνει, η ευθύνη εξ ολοκλήρου είναι της ελληνικής κυβέρνησης, γιατί... έτσι!
Η αλήθεια όμως, δυστυχώς γι' αυτούς, είναι αλλού.
Την ώρα που οι πολίτες αγωνιούν για τα μέτρα που θέλουν να επιβάλουν στη χώρα οι ακραίοι του ΔΝΤ, κάποιοι φοβούνται απλώς για την καρέκλα τους, τον πολιτικό εγωισμό τους και τη διαπλοκή τους.
Την ώρα που το ΔΝΤ και άλλοι ακραίοι βάζουν τρικλοποδιές στη διαπραγμάτευση, δεν αντιλαμβάνονται ότι η τρικλοποδιά δεν είναι στην κυβέρνηση αλλά στους πολίτες αυτής της χώρας.
Τι θέλουν; Οριζόντιες περικοπές σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές;
Τι θέλουν; Όλα τα δάνεια, κλείσιμο όπως - όπως σε όλα και "υπογράψτε ό,τι σας φέρουν";

Για να μην περικοπούν μισθοί και συντάξεις, για να μην μειωθεί το αφορολόγητο στα 8.000 ευρώ και άλλα πολλά που ζητούν τα γεράκια των θεσμών, πρέπει να διαπραγματευτείς. Τίποτα δεν κερδίζεται μόνο και μόνο επειδή το θέλεις. Πρέπει να προσπαθήσεις.
Αυτό όμως που αποδεικνύει καθημερινά η αντιπολίτευση είναι ότι το μόνο που θέλει είναι να αποτύχει η κυβέρνηση και το μόνο που προσπαθεί είναι να πέσει μια ώρα γρηγορότερα.

Με την ίδια λογική που το φθινόπωρο ζητούσαν δημοσίως από τον Σόιμπλε, χωρίς αιδώ, να μην είναι χαλαρός με την κυβέρνηση, τώρα ζητούν να κερδίσουν πολιτικά ακόμη κι αν το αληθινό κόστος το επωμιστούν οι πολίτες.
Το μόνο σίγουρο όμως είναι πως, για να πετύχεις καλύτερη λύση στην αξιολόγηση, η συνταγή είναι: Διαπραγμάτευση, διαπραγμάτευση, διαπραγμάτευση μέχρι τέλους.
Ο... άλλος δρόμος που ήξεραν έχει τελειώσει, όπως και τα δεκανίκια τους.
Σε έκτακτο Eurogroup, στις 25-26 Απριλίου, αναμένει να οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τους Θεσμούς, υπογράμμισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος- Στη Βουλή κατατίθεται την επόμενη εβδομάδα τόσο το φορολογικό όσο και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο - Η ελληνική κυβέρνηση είναι κυρίαρχη και σε αυτήν ανήκει η απόφαση για το πώς θα επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος, υποστήριξε επίσης ο υπουργός Οικονομικών - Τι είπαν Τσακαλώτος, Κατρούγκαλος και Σταθάκης για την πορεία της διαπραγμάτευσης - See more at: http://left.gr/news/se-exelixi-i-synenteyxi-typoy-gia-tin-poreia-ton-diapragmateyseon-livestreaming#sthash.DY3xRvcT.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: