Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Η Κατερίνα Ιγγλέζη, για την τροπολογία -που τελικά αποσύρθηκε-

"Η κατατεθείσα τροπολογία έγινε 
ύστερα από αίτημα της Α/θμιας Δ/νσης Εκπαίδευσης Χαλκιδικής"
Με αφορμή τη χυδαία και πέραν κάθε λογικής διαστρέβλωση της πραγματικότητας σχετικά με την προτεινόμενη τροπολογία της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Κατερίνας Ιγγλέζη, η οποία τελικά αποσύρθηκε, επιβάλλεται να αποκατασταθεί η αλήθεια.



Εκείνοι που κατ’ εξοχήν ηθικολογούν είναι οι πιο ανήθικοι, και εκείνοι που ακατάπαυστα δικαιολογούν είναι οι πιο άδικοι
Γι’ αυτό το λόγο απλώς παραθέτουμε τα στοιχεία, απευθυνόμενοι σε κάθε σκεπτόμενο πολίτη αυτής της χώρας.
Η παραποιημένη εικόνα που προβάλλουν τα ΜΜΕ παρουσιάζει μια τροπολογία που αποσκοπεί σε ευνοϊκή ρύθμιση για τους αποσπασμένους σε βουλευτικά γραφεία. 
Είναι τουλάχιστον λυπηρό ότι δεν μπόρεσαν να διαβάσουν όλη την τροπολογία και να δουν ότι αφορά την πληρωμή των δεδουλευμένων για υπερωριακή απασχόληση και οδοιπορικά για το σύνολο των εργαζομένων εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα, που σημειωτέων πραγματοποιήθηκαν βάσει του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου.
Ενδεικτικά αναφέρεται για το νομό Χαλκιδικής ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά 70 εκπαιδευτικούς, εκ των οποίων 2 είναι αποσπασμένοι σε βουλευτικά γραφεία.

Η κατατεθείσα τροπολογία έγινε ύστερα από αίτημα της Α/θμιας Δ/νσης Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, η οποία ήδη από το Μάρτιο του 2016 είχε αποστείλει έγγραφο στο Υπουργείο Παιδείας ζητώντας τη συγκεκριμένη τροποποιητική ρύθμιση για την επίλυση του ζητήματος, έτσι ώστε να είναι δυνατή η αποπληρωμή των δαπανών που είχαν πραγματοποιηθεί εντός του 2014 και 2015 και δεν κατέστη δυνατή η εκκαθάριση τους για καθαρά γραφειοκρατικούς λόγους. 
Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο στον προϋπολογισμό της A/θμιας Δ/νσης Χαλκιδικής για το 2016 είχαν εγγραφεί τα συγκεκριμένα ποσά.
Είναι οξύμωρο να διαμαρτυρόμαστε για την καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων, να διεκδικούμε δικαιοσύνη στο χώρο εργασίας, αλλά την ίδια στιγμή να εξαπολύουμε επιθέσεις προς όποιον επιχειρεί ρυθμίσεις που εκφράζουν δίκαια αιτήματα εργαζομένων ακριβώς προς αυτήν την κατεύθυνση.
Από εχθές ήδη που ξεκίνησε αυτή η παράλογη επίθεση, έχει διαφανεί ότι το πρόβλημα κάποιων δεν ήταν τελικά η επίμαχη τροπολογία, αλλά το γεγονός ότι για κάποιους, έστω και για μία μερίδα εργαζομένων, θα αποκατασταθεί μια αδικία.

Προς ενημέρωση επισυνάπτεται 
  • το από 7-3-2016 έγγραφο της Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής προς το ΥΠ.Π.Ε.Θ με Αρ. Πρωτ: Φ.Ν1/1411 και Θέμα: Αίτημα για Τροποποιητική ρύθμιση πληρωμής οδοιπορικών & υπερωριακής απασχόλησης των Εκπαιδευτικών Α/θμιας. Χαλκιδικής 
  • καθώς και το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Χαλκιδικής σήμερα 9/2/2017 με τις απαραίτητες διευκρινίσεις.


Το Γραφείο Τύπου της Κατερίνας Ιγγλέζη

Δεν υπάρχουν σχόλια: