Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Σκουριές. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής: "Καλούμε την κυβέρνηση να φτάσει μέχρι τέλους"

Η ανακοίνωση της ElDorado σύμφωνα με την οποία αναστέλλονται οι εργασίες στις Σκουριές, επικαλούμενη "καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών" απλώς μας φέρνει στο μυαλό την παροιμία "φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης".  Η εταιρία που για χάρη της, οι προηγούμενες κυβερνήσεις "νομοθετούσαν" κατά παράβαση όλων των κατασκευαστικών και περιβαλλοντικών νόμων και όρων της πολιτείας, έρχεται τώρα να μας πει ότι συναντά "εχθρική στάση", παραδεχόμενη ότι για πολλές



εργασίες της δεν κατείχε άδειες...
Ταυτόχρονα συνεχίζει να βάζει μπροστά ως ασπίδα της τους εργαζόμενούς της στην προσπάθεια να απειλήσει τόσο την κυβέρνηση όσο και την τοπική κοινωνία και το κίνημα πολιτών που εναντιώνεται στα σχέδιά της. 
Η αλήθεια είναι πως η εταιρία βρίσκεται μπροστά στην αποκάλυψη όλων των παρανομιών της από μια κυβέρνηση που δεν της χαρίζεται αλλά και εξ αιτίας εσωτερικών προβλημάτων που η ίδια έχει. 
Για μας, η αναστολή των εργασιών της δεν είναι το τέλος της εξορυκτικής δραστηριότητας στις Σκουριές αλλά ένα βήμα πριν από αυτό και ας μην το παραδέχεται - ακόμα - δημόσια η El Dorado.

Ως Νομαρχιακή Επιτροπή δεν επαναπαυόμαστε
Καλούμε την κυβέρνηση να φτάσει μέχρι τέλους. 
Καλούμε το κίνημα να μείνει αραγές και τους εργαζόμενους να συνειδητοποιήσουν ότι τελικά αυτός που έπαιξε - και συνεχίζει να παίζει - με την νοημοσύνη τους και τις ζωές τους, είναι η El Dorado.
Το Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: