Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΚΚΕ. Ερώτηση στη Βουλή για το λιμάνι της Ουρανούπολης...

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν σήμερα βουλευτές του ΚΚΕ και αφορά το λιμάνι της Ουρανούπολης στο οποίο οι εργασίες έχουν σταματήσει εδώ και ένα μήνα περίπου λόγω έλλειψης των απαραίτητων κονδυλίων.

ΘΕΜΑ: "Μέτρα ώστε να ολοκληρωθεί το νέο λιμάνι της Ουρανούπολης Ν. Χαλκιδικής".
Το 2008 με το ΦΕΚ 186/22.5.2008 χωροθετήθηκε το καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών στην Ουρανούπολη με φορέα διαχείρισης την Νομαρχιακή --->>> 




Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής. Στην συνέχεια υπογράφηκε η εργολαβική σύμβαση στις 2.3.2010 με την ανάδοχο εταιρεία «ΑΝΑΥΡΟΣ ΑΤΒΕΕ» και οι εργασίες κατασκευής ξεκίνησαν τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου. 

Οι εργασίες κατασκευής του έργου, προϋπολογισμού 3.600.000 ευρώ, που θα ικανοποιούσε τις αλιευτικές, εμπορικές, επιβατικές και τουριστικές ανάγκες της περιοχής, σταμάτησαν εδώ και ένα μήνα, λόγω έλλειψης κονδυλίων. 

Να σημειωθεί ότι το λιμάνι της Ουρανούπολης είναι το σημείο που συνδέει την όλη κίνηση με το Άγιο Όρος και η αναβάθμιση του θα βοηθήσει όλη την περιοχή. 

Ευθύνες για την κατάσταση αυτή βαραίνουν τις κυβερνήσεις που εναλλάσσονται στην διακυβέρνηση της χώρας και οι οποίες δεν δίνουν τα απαραίτητα κονδύλια για τη δημιουργία σημαντικών έργων που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της περιοχής προς όφελος του λαού.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί αν θα δοθούν άμεσα όλα τα κονδύλια μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Έργων ώστε να ολοκληρωθεί το νέο λιμάνι της Ουρανούπολης;

Οι βουλευτές
Άγγελος Τζέκης
Γιάννης Ζιώγας
Σοφία Καλαντίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: