Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Εξωπορτίστας: 80.000 πρόστιμο στο EXTRA3, για τον ...Σημίτη !

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ !!!
Πέρασε τελικά του Σημίτη που έκανε προσωπική παρέμβαση στο ΕΣΡ και στον πρόεδρό του Λασκαρίδη και όπως αναμενόταν ο διορισμένος πρόεδρος μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου επέβαλαν πρόστιμο 80.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό «Extra 3» για την εκπομπή «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ», που προβλήθηκε στις 24 και 25/2/2011.
Σύμφωνα με τον διορισμένο πρόεδρο του ΕΣΡ και εντολοδόχο του πρώην πρωην πρωθυπουργού, Ιωάννη Λασκαρίδη, εκπρόσωπος του τηλεοπτικού σταθμού κάλεσε τους πολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι --->>> 




του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στις 3/3/2011, με τον παρουσιαστή να λέει χαρακτηριστικά «θα γίνει της Αιγύπτου».

Όπως σημείωσε ο Λασκαρίδης, «δεν πρόκειται περί ενημέρωσης, αλλά περί προτροπής» και ο ρόλος των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών είναι η μεταφορά ειδήσεων και όχι η προτροπή σε τέτοιες πράξεις.

Το Συμβούλιο, κατά τον πρόεδρο του ΕΣΡ, θεωρεί απαράδεκτα και εμπρηστικά τα εν λόγω συνθήματα και παραβίαση του άρθρου 15 παρ. 2 του Συντάγματος, που ορίζει ότι ο σκοπός και η λειτουργία των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών μέσων είναι η αντικειμενική ενημέρωση και η πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας, καθώς και παραβίαση του άρθρου 16 του Π.Δ. 77/2003 για προβολή εμπρηστικών μηνυμάτων και προτροπή συμμετοχής σε ταραχές.

Κατά την ακρόαση, εκπρόσωποι του σταθμού ισχυρίστηκαν ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί η διάταξη του Συντάγματος και ότι η εκπομπή αναφερόταν σε συγκέντρωση, που εξελίσσεται, και πως δεν προέτρεπε σε ταραχές.
Πρόκειται για απόφαση-σταθμό στην γελοιότητα έκφρασής του αλλά και στον τρόπο φίμωσης των ΜΜΕ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: