Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Χαλκιδική. Δ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ. Βελτίωση σήμανσης και ασφάλισης οδών

Με την υπ’ αριθ. πρωτ. Δ3β/42/15-Θ/24-03-2011 Απόφαση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης ποσού διακοσίων χιλιάδων ευρώ (200.000,00€), για την εκτέλεση του έργου: «Βελτίωση σήμανσης και ασφάλισης οδικού δικτύου Δήμου Αριστοτέλη Ν. Χαλκιδικής».
Η χρηματοδότηση του ανωτέρω έργου εγκρίθηκε έπειτα από την σύνταξη και υποβολή προμελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αριστοτέλη, στην οποία έγινε καταγραφή των ελλείψεων αλλά και των παρεμβάσεων που απαιτούνται για τη βελτίωση της σήμανσης και της ασφάλειας του οδικού δικτύου του Δήμου Αριστοτέλη. --->>>
 

Το έργο προβλέπει παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο του Δήμου, σε σημεία που κρίνονται επικίνδυνα, με την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, πινακίδων σήμανσης, διαγραμμίσεων κλπ, με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.
Ως διευθύνουσα υπηρεσία ορίστηκε το Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και ως Προϊσταμένη Αρχή η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.
Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρήστος Πάχτας ανέφερε τα εξής:
«Ένα σοβαρό πρόβλημα του Δήμου μας που αφορά την ελλιπή σήμανση και τα στηθαία ασφαλείας του Οδικού Δικτύου δρομολογείται άμεσα. Το έργο αφορά κυκλοφοριακές παρεμβάσεις και εργασίες στον τομέα της σήμανσης και διαγράμμισης των οδικών δικτύων.
Τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας. Η Χώρα μας υποφέρει ιδιαίτερα στον τομέα αυτό. Το πρόβλημα επιδεινώνεται, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι ο τομέας της πρόληψης δεν παρουσιάζεται ακόμη ενεργός στη χώρα μας. Οι θλιβεροί απολογισμοί που κατά καιρούς γίνονται για τη σύγχρονη μάστιγα των οδικών τροχαίων ατυχημάτων συχνά αντιμετωπίζονται ως φυσικό και αναπόφευκτο γεγονός.
Ως νέα Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζουμε με ιδιαίτερη ευαισθησία το ζήτημα της οδικής ασφάλειας που σχετίζεται άμεσα με τη ζωή των συνανθρώπων μας. Για το σκοπό αυτό προβήκαμε στη σύνταξη σχετικής προμελέτης, η οποία και τελικά επέφερε θετικά αποτελέσματα για το Δήμο μας, αφού εγκρίθηκε η διάθεση του ποσού των 200.000,00€.
Παράλληλα υλοποιούμε προεκλογική μας δέσμευση για αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων, εθνικών και ευρωπαϊκών, προς όφελος της τοπικής μας κοινωνίας και των συνδημοτών μας».

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: