Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Χαλκιδική. ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Άλλη μια, μεγαλειώδης κινητοποίηση ενάντια στην επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στη Β.Α. Χαλκιδική την 9η Σεπτεμβρίου, απέδειξε την αποφασιστικότητα των κατοίκων να μην επιτρέψουν να γίνει ο τόπος τους εστία περιβαλλοντικής καταστροφής και σοβαρών προβλημάτων υγείας για εργαζομένους και κατοίκους.
Και για ακόμα μια φορά, η κυβέρνηση >>>
 



και η εταιρία εξόρυξης, έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο: Στήθηκαν αναχώματα και ο δημόσιος δασικός δρόμος είχε αποκλειστεί σε τρία τουλάχιστον σημεία με φρεσκοκομένα δέντρα, απαγορεύοντας την διέλευση πολιτών. Για ακόμα μια φορά, χρησιμοποιήθηκε η αστυνομία να προστατεύσει τα συμφέροντα μιας ιδιωτικής εταιρίας ενάντια στα συμφέροντα της χώρας μας και των πολιτών της. Οι διαδηλωτές αντιμετωπίστηκαν με χρήση βίας από την αστυνομία - πολλές φορές εκτός ορίων - προστατεύοντας τα συμφέροντα ντόπιων και ξένων μεγαλοεργολάβων. Οι υπεράριθμες δυνάμεις καταστολής έκαναν αλόγιστη χρήση δακρυγόνων και βίας προκαλώντας εστίες φωτιάς και τραυματισμούς διαδηλωτών. Προχώρησαν σε προσαγωγές και συλλήψεις κατοίκων χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, με στόχο την ποινικοποίηση του αγώνα.

Ολόκληρη αυτή επιχείρηση είχε σκοπό να αποτρέψει τους πολίτες να δηλώσουν την δικαιολογημένη αντίθεσή τους στη σχεδιαζόμενη επέκταση της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.» και να κάμψουν την αντίσταση ολόκληρης της κοινωνίας. Η πολυετής σύμπραξη των μέχρι τώρα κυβερνήσεων με τα ιδιωτικά συμφέροντα, καταδεικνύει ότι όχι μόνο αδιαφορούν για τη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής, επιβάλλοντας ως μονόδρομο τις μεταλλευτικές δραστηριότητες για την ανάπτυξη της χώρας, χρησιμοποιώντας κρατική βία και καταστολή για να καταπνίξουν την αντίδραση των κατοίκων. Η όλη επιχείρηση, αποσκοπεί και να τρομοκρατήσει, όλες τις κοινωνικές και παραγωγικές τάξεις που αντιτίθενται στα σχέδια ευρύτερου ξεπουλήματος της χώρας.

Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, απαιτούμε να δοθεί τέλος στην πολιτική αυτή και δηλώνουμε για πολλοστή φορά ότι είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό των κατοίκων που αγωνίζονται για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας, των οικονομικών και επαγγελματικών του δραστηριοτήτων που απειλούνται, της ίδιας τους της ζωής και του μέλλοντος των παιδιών τους. Δηλώνουμε επίσης για πολλοστή φορά ότι η αντίθεσή μας δεν αφορά τους εργαζόμενους και το δικαίωμά τους στην εργασία, με τους οποίους πρέπει να ορθώσουμε κοινό μέτωπο ενάντια στις πολιτικές που εξαθλιώνουν και τους ίδιους. Η πρόσκαιροι εκμεταλλευτές του πλούτου της Χαλκιδικής, μακροπρόθεσμα θα πλήξουν και τους ίδιους. Η κατοχύρωση των θέσεων εργασίας τους είναι συνυφασμένη με την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη και την πραγματική ανάπτυξη του τόπου τους και σε αυτήν την κατεύθυνση αγωνιζόμαστε.

Το Γραφείο Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: