Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

SAMARAS TOURS: "Ευχαριστούμε την κ. Καγκελάριο για τη φωτογραφία"

-Ετοίμασέ μου, ένα ...πιτόγυρο
"Ψιλό γαζί" δούλεμα της Μέρκελ, στον Σαμαρά:
"Η Ελλάδα θα έχει παρά πολύ υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, γιατί 
...πολλοί Γερμανοί τουρίστες πηγαίνουν στην Ελλάδα" !!!
Ίσως να μην έχει υπάρξει πιο θλιβερή εικόνα Πρωθυπουργού από τη σημερινή εμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά στην κοινή συνέντευξη τύπου με  την καγκελάριο Μέρκελ. Ένας άνθρωπος φοβισμένος, που βρέθηκε σε μια συνάντηση δίχως ατζέντα, έχοντας καταλάβει πως ο πολιτικός του χρόνος τελειώνει, να εκλιπαρεί για μια δήλωση στήριξης. 
Μια δήλωση στήριξης που ουσιαστικά δεν βγήκε από τα χείλια της Άνγκελα Μέρκελ, που έμοιαζε να κάνει πλάκα, μετά από συνάντηση με επικεφαλής σωματείου που αποζητά μόνο την φωτογραφία της χειραψίας. >>>




Η Ελληνική πλευρά για ακόμη μια φορά έσπευσε να διαφημίσει ένα ταξίδι της κυβέρνησης στο εξωτερικό, ως σημαντικό γεγονός, καθοριστικό των εξελίξεων, για να επαληθεύσει εκ των υστέρων την αντιπολίτευση που κάνει λόγο για υποτελή στάση έναντι των εταίρων και για μια κυβέρνηση που δεν διαθέτει ισχύ και νομιμοποίηση να διαπραγματευτεί.

Η καγκελάριος Μέρκελ στις δηλώσεις της μετά τη συνάντηση κυριολεκτικά έκανε πλάκα. «Η Ελλάδα θα έχει παρά πολύ υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης»  τόνισε η κ. Μέρκελ και έσπευσε να εξηγήσει το γιατί και να αναπτύξει τη γερμανική βοήθεια στη χώρα. «Διαπιστώνουμε ότι στον τομέα του πληθυσμού υπάρχουν ελπίδες γιατί πολλοί Γερμανοί τουρίστες πηγαίνουν στην Ελλάδα!!!» τόνισε η καγκελάριος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εξαιρετικής σημασίας πρωτοβουλία, της σύστασης ελληνογερμανικού ιδρύματος για τη νεολαία.
Δεν παρέλειψε βέβαια να επαναλάβει ότι η Ελλάδα οφείλει να ολοκληρώσει το πρόγραμμα με την τρόικα σύντομα, ενώ υποσχέθηκε χορήγηση δανείων από γερμανικές τράπεζες σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων. Κάπως έτσι η καγκελάριος έκλεισε και την πόρτα σε οποιαδήποτε συζήτηση για παύση του μνημονίου.

Φθηνό τουρισμό, τζάμπα αγορές δημόσιας περιουσίας, άνοιγμα του κύκλου εργασιών των γερμανικών τραπεζών και Erasmus προγράμματα πιτσιρικάδων Γερμανών διαπραγματεύτηκε και πήρε ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο Αντώνης Σαμαράς που έβαλε τέλος στη συζήτηση για ρύθμιση του χρέος, επαναλαμβάνοντας ότι είναι βιώσιμο, αρκεί  να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις  του προγράμματος λιτότητας. 
Με τις δηλώσεις Μέρκελ-Σαμαρά σβήνει οποιαδήποτε προοπτική διαπραγμάτευσης του οικονομικού προγράμματος και ρύθμισης του χρέους, αλλά και η αδυναμία η ελληνική κυβέρνηση να αποσπάσει συναίνεση σε κινήσεις προεκλογικού χαρακτήρα, όπως οι φοροελαφρύνσεις ή η τυπική έστω έξοδος από το μνημόνιο.

Ο Πρωθυπουργός στο γνωστό μοτίβο επανέλαβε ότι η Ελλάδα ανεβαίνει διαρκώς. 
«Έχουν να γίνουν ακόμα πολλά. Η Ελλάδα αφήνει την κρίση πίσω της. Η Ελλάδα μπορεί να σταθεί μόνη της στα πόδια της δεν απαιτείται καινούριο νέο πακέτο στήριξης. Χρειάζονται φοροελαφρύνσεις προκειμένου οι πολίτες που έχουν κάνει τεράστιες θυσίες προκειμένου να πάρουν μια ανάσα για την ώθηση των μεταρρυθμίσεων» τόνισε ο πρωθυπουργός.
Παράλληλα ο Α. Σαμαράς σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει πετύχει όλους τους στόχους όπως το πλεόνασμα για το 2013 και το 2014 τις επόμενες ημέρες η χώρα μας «θα προτείνει ένα δικό της πλαίσιο μεταρρυθμίσεων. Γυρισμός δεν υπάρχει δεν πηγαίνουμε πίσω στα ελλείμματα. Μετά την αξιολόγηση περιμένουμε ρύθμιση για το χρέος. Για το 2015 προβλέπεται ανάπτυξη 2,9%»

Όσον αφορά για την αποχώρηση του ΔΝΤ από το πρόγραμμα ο Πρωθυπουργός τόνισε «Δεν δέχομαι τον όρο διαζύγιο. Εδώ είχαμε μια συνεργασία η οποία δεν ήταν εύκολη. Αυτή η συνεργασία πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί πριν από την συγκεκριμένη στιγμή δεν θα είναι διαζύγιο θα είναι μια επιτυχία. Η Ελλάδα μπορεί να τα βγάλει πέρα χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση. Δεν παραιτούμαστε όμως από τον στόχο
των μεταρρυθμίσεων και των πλεονασμάτων».

ΥΓ. Με ενδιαφέρον αναμένεται τώρα η κάλυψη της επίσκεψης από τα ελληνικά ΜΜΕ, καθώς οι πρώτοι τίτλοι των μεγάλων ειδησεογραφικών sites κάνουν λόγο για το τέλος του μνημονίου και βοήθεια της Μέρκελ στον ελληνικό λαό.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εσυ ευχαριστεις την Μερκελ,και εγω εσενα προβοκατορα μου!! Τι ωραια φωτογραφια!! Ολα τα λεφτα ,που λενε!!
Σαν να την ακουω..."ελα Αντωνης!Τα,χουμε πει πολλες φορες...προχωρα και μην μιλας!Ελα...τελειωνε!!"
Ασε που ειναι ολοφανερο!! Ειμαστε μια χωρα κυριαρχη!!