Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Τ. Κανταράς: Ο Δήμος Πολυγύρου, "λαγός" των συμφερόντων του Μπόμπολα;

Δελτίο τύπου της Ενωτικής Κίνησης για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο Δήμο Πολυγύρου 
Πραγματοποιήθηκε χτές, η 2η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο προχώρησε στην προβλεπόμενη και προκαθορισμένη διαδικασία συγκρότησης των επιτροπών. Στις επιτροπές και τα νομικά πρόσωπα, η Ενωτική μας Κίνηση συμμετέχει με όλα της τα μέλη, αφού εξασφάλισε, ως όφειλε για λόγους δημοκρατικής τάξης και την εκπροσώπηση, της μονοπρόσωπης ελάσσονος αντιπολίτευσης. Από την πλευρά των συμβούλων της κίνησης μας, τέθηκαν προ ημερησίας διάταξης, τα σοβαρά προβλήματα των σχολείων και ιδιαίτερα του ΕΠΑΛ Πολυγύρου. Ιδιαίτερης όμως σημασίας θέμα που καταψηφίσαμε, ήταν το θέμα του προγράμματος δράσεων LIFE+ reclaim, το οποίο αφορά την διαχείριση απορριμμάτων και στο οποίο ο Δήμος Πολυγύρου, με προηγούμενη απόφαση του, συμμετέχει από κοινού με την εταιρία ΗΛΕΚΤΩΡ, συμφερόντων κ. Μπόμπολα! >>>
 





Είναι γνωστή η προσπάθεια του κ. Μπόμπολα, που έχει διαχρονικά την στήριξη των κυρίαρχων κύκλων του συστήματος και όπως φαίνεται, χρησιμοποιεί στην προκειμένη περίπτωση τον Δήμο Πολυγύρου ως λαγό, για την προώθηση των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων. 
Δραστηριότητες που στοχεύουν, στον έλεγχο της διαχείρισης των σκουπιδιών, μέσω κατασκευής σ όλη τη χώρα τεράστιων εργοστασίων καύσης, με επιπτώσεις στο περιβάλλον και τη ζωή των πολιτών. 

Αντί ο Δήμος να προχωρήσει, σ ένα τοπικό σχέδιο διαχείρισης των απορριμάτων, που θα προτάσσει την διαλογή στην πηγή, όπως προβλέπει και η οδηγία 98/2008, γίνεται σύμμαχος-συνέταιρος αρπακτικών συμφερόντων, που πλιατσικολογούν πάνω στη χώρα και ιδιαίτερα το τόπο μας, τη Χαλκιδική (βλέπε και Σκουριές). 

Για μας, την Ενωτική Κίνηση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο Δήμο Πολυγύρου, το Θέμα θα παραμείνει ανοικτό, μέχρι την ακύρωση τέτοιων αποφάσεων και μέχρι την οριστική απαλλαγή από την κυριαρχία των αρπακτικών, που ευθύνονται για την καταστροφή που βιώνουμε σήμερα ως κοινωνία!

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ 23/9/2014


Δεν υπάρχουν σχόλια: