Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Β. Χαλκιδική. Βιασύνη της ΝΔ, για την εκτέλεση των μνημονιακών πολιτικών

συντονιστικό φορέων σταγείρων ακανθου / ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Ι. Τσουκαλάς κατέθεσε, πρόσφατα, ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική εκφράζοντας την ανησυχία του «για μια εξαιρετικά σημαντική επένδυση ύψους 1,5 δις ευρώ που θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας» και καλώντας, ταυτόχρονα, την «Ομάδα Δράσης της Επιτροπής στην Ελλάδα» να αναλάβει πρωτοβουλία για την υλοποίηση της επένδυσης. Παγιδευμένος ο κ. Τσουκαλάς στον οίστρο του για την εκτέλεση των μνημονιακών πολιτικών της Τρόϊκας διαστρέφει την πραγματικότητα και παραβιάζει θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές. Κατα πρώτον, θα όφειλε να συζητήσει >>>
 



με τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της Χαλκιδικής, μέσα από ένα οργανωμένο διάλογο, για ποιούς λόγους υπάρχει αντίδραση από την τοπική κοινωνία και κατά πόσον υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις για την ανάπτυξη του τόπου με προστιθέμενη αξία που θα επιστρέφει στους κατοίκους και όχι στα ξένα συμφέροντα. 
Δεν το έπραξε αλλά περιορίστηκε απλώς στην πληροφόρηση που του παρέσχε ο επενδυτής. Φαίνεται ότι η έγκυρη γιʼ αυτόν πληροφόρηση είναι μόνο εκείνη που προέρχεται από αυτούς που θέλουν να καταστρέψουν τον τόπο μας ικανοποιώντας τα εγωϊστικά τους συμφέροντα.  
Κατά δεύτερον, θα όφειλε να απόσχει από οποιαδήποτε πρωτοβουλία σχετικά με την υπόθεση, καθώς γνωρίζει ότι αναμένεται απόφαση από το ΣτΕ για το εάν και κατά πόσο έχει τηρηθεί  εν προκειμένω η περιβαλλοντική νομοθεσία.  
Φαίνεται ότι ο κ. Ευρωβουλευτής αρνείται στην πράξη το δικαίωμά μας για δικαστική προστασία και το κυριότερο δεν τον ενδιαφέρει η δημοκρατική νομιμότητα παρά μόνο εκείνη των επενδυτών.  Οφείλει, όμως, να γνωρίζει ότι παρήλθαν ανεπιστρεπτί οι εποχές του ξεπουλήματος της χώρας και ότι ο λαός θα φράξει το δρόμο σε οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια.
Εμείς, από τη δική μας μεριά, θα συνεχίσουμε τους δημοκρατικούς αγώνες για να υπερασπιστούμε τον τόπο μας και το μέλλον των επερχόμενων γενεών. Θα εντείνουμε την επεξεργασία των εναλλακτικών προτάσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής μέσα από δημοκρατικό διάλογο όλων των  κατοίκων και θα ανοίξουμε το δρόμο για ένα διαφορετικό μέλλον. 
Σʼ αυτό, οι θέσεις εργασίας δεν θα είναι φύλο συκής για την καταστροφή των φυσικών πόρων και την ιδιοποίηση της δημόσιας γης,  αλλά η βάση για την κοινωνική συνοχή ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: