Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Β. Χαλκιδική. "...είμαστε χιλιάδες θα γίνουμε άλλοι τόσοι" !

από συντονιστικό φορέων σταγείρων ακανθου
Το Σάββατο 24 Νοέμβρη 7000 διαδηλωτές βροντοφώναξαν ΟΧΙ στις καταστροφικές εξορυκτικές δραστηριότητες σε Χαλκιδική, Κιλκίς και Θράκη.
Άνθρωποι όλων των ηλικιών συμμετείχαν σ’ ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο γεμάτο παλμό, ρυθμό και πάθος. Γεμάτο με αποφασιστικότητα για τη διεκδίκηση της αξιοπρέπειας, της ποιότητας του περιβάλλοντος, της αειφόρου ανάπτυξης και του δικαιώματος των μελλοντικών γενιών να ζουν και να δημιουργούν στον τόπο τους.
Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών επέδωσε ψήφισμα στο Δήμο Θεσσαλονίκης (video). Αντίθετα το καναδικό προξενείο ήταν απομονωμένο σε κλοιό αστυνομικών δυνάμεων καταστολής ώστε να μην “ενοχληθεί” από τις κραυγές των διαδηλωτών. Το ψήφισμα των Ελλήνων πολιτών τοιχοκολλήθηκε στο αστυνομοκρατούμενο κτήριο.
Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στα γραφεία της Ελληνικός Χρυσός στην Αθήνα από την “Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική”.
Για άλλη μια φορά τα καθεστωτικά ΜΜΕ έθαψαν το θέμα. Η Θεσσαλονίκη όμως είδε, άκουσε και συμμετείχε. >>>
 




Η φίμωση και παραπληροφόρηση δε θα περάσουν.

Η Θράκη, το Κιλκίς και η Χαλκιδική δε θα αφεθούν στα νύχια ξένων χρυσοθήρων και ντόπιων μεγαλοεργολάβων. Κάτοικοι και αλληλέγγυοι δηλώνουν ότι θα αγωνιστούν μέχρι την τελική δικαίωση.

Δεν είμαστε εκατό, δεν είμαστε διακόσιοι! Είμαστε χιλιάδες θα γίνουμε άλλοι τόσοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: