Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΤΑ: Να αθωωθούν οι συλληφθέντες αγωνιστές !


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, θέλει να δώσει τα εχέγγυα στην γερμανική κυβέρνηση και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, έδωσε εντολή να συλληφθούν εργαζόμενοι αγωνιστές, που συμμετείχαν στην κινητοποίηση στις 15 Νοέμβρη στην ΔΕΘ, όπου γινόταν η 3η Ελληνογερμανική συνέλευση με παρουσία του γερμανού Φούχτελ. Οι εργαζόμενοι στους δήμους δυο μήνες τώρα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, απεργίες και καταλήψεις, αντιστεκόμενοι στις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις >>>
του 3ου μνημονίου. Στον αγώνα έχουν μπει οι εργαζόμενοι μαζικά και αποφασιστικά, γιατί συνειδητοποίησαν ότι δεν υπάρχει σωτηρία χωρίς την συμμετοχή τους, δεν μπορούν να περιμένουν από κανέναν να δώσει λύση στο πρόβλημά τους.
Οι συλλήψεις των τριών αγωνιστών (δυο εργαζόμενοι σε δήμους και ένας δάσκαλος συνδικαλιστής) έγιναν με κατηγορίες που δεν στηρίζονται πουθενά, λίγα μέτρα μακριά από τους συναδέλφους τους. Τον Θωμά έξω από την συνέλευση των εργαζόμενων στον δήμο Θεσσαλονίκης, τον Σαράντη έξω από το Δημαρχείο Ευόσμου μόλις τέλειωσε η συνέλευση και τον Θανάση τον Αγαπητό λίγα λεπτά μετά την σχολική γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου έξω από το σχολειό που διδάσκει!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ είναι η πιο δεξιά, η πιο βάρβαρη κυβέρνηση μετά την μεταπολίτευση. Η τρομοκρατία και η καταστολή κάθε κινητοποίησης, απεργίας και διαμαρτυρίας, είναι τα όπλα της απέναντι σε έναν λαό που ξεσηκώνεται, πότε μαζικά, πότε αποσπασματικά αλλά αποφασιστικά, ενάντια στα μέτρα και τα μνημόνια, ενάντια στο ξεπούλημα της χώρας στα ξένα αφεντικά της και υπερασπίζεται την ζωή του.
Να είναι όμως σίγουροι
Η τρομοκρατία τους δεν θα σταματήσει τους εργαζόμενους, θα δυναμώσει την απόφασή τους να αγωνιστούν. Η καλύτερη απάντηση στην τρομοκρατία και την καταστολή είναι η κλιμάκωση του αγώνα, η συσπείρωση των εργαζομένων στα σωματεία, η οργάνωση και το προχώρημα του αγώνα. Η μαζικότητα και η αποφασιστικότητα των αγώνων είναι που τους τρομάζει, αυτό να ενισχυθεί. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να νοιώσει ότι είναι μόνος απέναντί τους, απέναντι στην βαρβαρότητα των μέτρων και τις απολύσεις.
Ότι και αν κάνουν στο τέλος οι αγώνες θα νικήσουν!
Ο σύλλογος εργαζομένων οτα και δημοτικών επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης, αποφάσισε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 28 Νοέμβρη για να δώσει την δυνατότητα της μαζικής συμμετοχής στην συγκέντρωση στις 11πμ έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, τους συναδέλφους των υπόλοιπων δήμων καλύπτει η στάση εργασίας της ΠΟΕ ΟΤΑ από τις 11 ως τις 3μμ.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27-11, ΣΤΙΣ 6ΜΜ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28-11, ΣΤΙΣ 11ΠΜ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Για να απαιτήσουμε μαζικά με τον λαό και τη νεολαία της Θεσσαλονίκης
ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ!
Να ακουστεί παντού ότι οι αγώνες για το δίκιο δεν δικάζονται,
η τρομοκρατία τους δεν θα σταματήσει αλλά θα δυναμώσει τον αγώνα.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: