Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ. Επίσκεψη στους "Γιατρούς του Κόσμου"

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αποτελούμενη από τους Δημήτρη Βίτσα  (Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ), Καφαντάρη Χαρά (βουλευτή Β΄ Αθήνας), Φωτίου Θεανώ (Βουλευτή Επικρατείας), Μπόλαρη Μαρία (Βουλευτή Α΄ Αθήνας), και Λάμπρου Πάνο (μέλος Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ) επισκέφτηκε σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, τα γραφεία της Οργάνωσης των Γιατρών του Κόσμου.  Μετά την επίσκεψη, ο Δημήτρης Βίτσας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Επιλέξαμε, ως συμβολική κίνηση, να επισκεφθούμε τους Γιατρούς του Κόσμου και να συμβάλουμε, όσο μπορούμε, στην επιτυχία των δράσεών τους >>> 
 
 
 
στην Ελλάδα και σ’ όλο τον κόσμο.
Στην Ελλάδα πολύ μεγάλο μέρος του λαού μας ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Στην Ελλάδα, που οι άνεργοι αυξάνονται κατά εκατοντάδες χιλιάδες και την ίδια στιγμή οι επιδοτούμενοι άνεργοι μειώνονται μαζί με τα επιδόματα. Στην Ελλάδα που κλείνουν σχολεία, που διαλύεται το σύστημα υγείας, που ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία και περιορίζονται τα δικαιώματα και η λαϊκή κυριαρχία.
Στην Αθήνα των δεκάδων χιλιάδων αστέγων, οι ευχές, ακόμα και οι πιο ειλικρινείς, δεν είναι αρκετές.
Το μέλλον και η αξιοπρέπεια απαιτούν αγώνες αντίστασης και αλληλεγγύης, ώστε να απαλλαγούμε από τις βάναυσες μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, που οδηγούν τη χώρα σε ανθρωπιστική κρίση. Χρειάζεται να απαλλαγούμε από τις κυβερνήσεις που σχεδιάζουν, μαζί με την τρόικα, αυτές τις πολιτικές και τις υπηρετούν.

Ευχόμαστε αυτές οι γιορτές να είναι οι τελευταίες με μνημόνια. Με κοινή δράση και ενότητα, να σταματήσουμε την καταστροφή, να βάλουμε τέλος στην κρίση, να ξεκινήσουμε την οικοδόμηση της κοινωνίας και της χώρας, με βάση τις ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, σε στέγη, τροφή, υγεία, εκπαίδευση, δουλειά, πολιτισμό.

Να είστε όλοι καλά και να αγωνιζόμαστε με ψηλά το κεφάλι!»

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: