Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΚΚΕ( μ-λ) ΚΟ Θεσ/νίκης: Όχι στο κλείσιμο του νοσοκομείου «Παναγία»

Η κομματική οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ), καταγγέλλει την απόφαση της τρικομματικής συγκυβέρνησης να κλείσει το νοσοκομείο «Παναγία», κατ’ εντολή της Τρόικας (Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ). Η εσπευσμένη μεταφορά  τριών βασικών κλινικών στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» μέσα στις γιορτές, έτσι ώστε να υπάρξουν οι λιγότερες δυνατόν αντιδράσεις από τους εργαζόμενους >>>




και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, είναι η αρχή για το οριστικό λουκέτο ενός νοσοκομείου που λειτουργούσε πάνω από 40 χρόνια, αναγκαίου για την περίθαλψη ασθενών από την Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα.

Το κλείσιμο του νοσοκομείου «Παναγία» αποτελεί τμήμα μιας σαρωτικής κατεδάφισης του δημόσιου συστήματος περίθαλψης που επιχειρείται αυτό το διάστημα με βάση τις δεσμεύσεις  απέναντι στους δανειστές. Αποτελεί προσφορά στο αρπακτικό ιδιωτικό κεφάλαιο  και υπονομεύει τα στοιχειώδη δικαιώματα του ελληνικού λαού για υγειονομική υποστήριξη. 


Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τους εργαζόμενους και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να υποστηρίξουν  τον αγώνα των εργαζόμενων για να  μην κλείσει το νοσοκομείο, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να σταματήσει η κατεδάφιση του δημόσιου συστήματος υγείας.


Θεσσαλονίκη 21/12/2012


Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: