Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Δ. Χαραλαμπίδου. Περιοδεία σε δ. Ν. Προποντίδας - επίσκεψη σε Κασσάνδρα

"Ιεράρχηση των επιδοτήσεων για τον άνθρωπο"
3η ημέρα της επίσκεψης της Δ. Χαραλαμπίδου στη Χαλκιδική 
Τη στοχευμένη διάθεση του μεγαλύτερου μέρους των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, για την κάλυψη των βασικών αναγκών των ανθρώπων που πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές, ανακοίνωσε η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δέσποινα Χαραλαμπίδου, από τα Ν. Μουδανιά όπου περιόδευσε το πρωί του Σαββάτου 26 Απριλίου. Κατά την επίσκεψή της στο Σώμα Πολιτών Υποστήριξης  >>>
 



και Βοήθειας Νέας Προποντίδας, ενημερώθηκε από τη δημιουργό της δομής αλληλεγγύης Κική Μαθέα, ότι καθημερινά  υποστηρίζονται πάνω από 80 οικογένειες της περιοχής (σίτιση, κοινωνικό ιατρείο, φαρμακείο, ρούχα, παιχνίδια κ.α.).


«Είναι σημαντικές οι δράσεις αλληλεγγύης που προσφέρουν οι ενεργοί πολίτες της περιοχής στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της καταστροφικής κρίσης, εξαιτίας των μνημονίων. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη δράση Αλληλεγγύη για Όλους και το πρόγραμμα της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας για την ανατροπή στην περιφέρεια, έχουν στόχο το τέλος των συνεπειών των μνημονίων, τα οποία δημιουργούν τις ανάγκες που καλούνται να καλύψουν αυτές οι δράσεις. Στο ΕΣΠΑ προβλέπονταν κονδύλια για δομές αλληλεγγύης, όμως το 70% διατέθηκε από την απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας σε έργα εξωραϊσμού κτιρίων. Προτεραιότητά μας είναι η ιεράρχηση των προγραμμάτων για τις ανάγκες των ανθρώπων», δήλωσε η κ. Χαραλαμπίδου.


Η υποψήφια Περιφερειάρχης συνοδευόμενη από τη βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη, τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Δημήτρη Βαρνάβα, τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Λάζαρο Τόσκα και όλους τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας στη Χαλκιδική, επισκέφτηκε στα Ν. Μουδανιά το νεοιδρυθέν στέκι της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών ενάντια στην καταστροφική μεταλλευτική δραστηριότητα στη ΒΑ Χαλκιδική με την ονομασία «Μίλα ρε σύ», καθώς και τις αγορές των Ν. Μουδανιών, της Ν. Τρίγλιας και της Ν. Καλλικράτειας, όπου συζήτησε με κατοίκους.


Στη συνέχεια, συναντήθηκε με την υποψήφια Δήμαρχο Ν. Προποντίδας Μαρία Σαρίδου, επικεφαλής του σχήματος «Ανθρώπων Δήμος», καθώς και με τον δήμαρχο Κασσάνδρας Βασίλη Παπαγιάννη, με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα των δύο μεγάλων δήμων της δυτικής Χαλκιδικής.


Το απόγευμα η Δ. Χαραλαμπίδου ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους των επαγγελματιών, των ενοικιαζόμενων δωματίων και των κάμπινγκ της Κασσάνδρας, για τη φετινή τουριστική σεζόν. Όπως τόνισαν, παρά τους κυβερνητικούς «πανηγυρισμούς» για αύξηση του τουρισμού, αντιμετωπίζουν καθημερινά μια τραγική κατάσταση, αφού και φέτος οι τουρίστες που αναμένονται, εκτιμάται ότι δε θα συνεισφέρουν στην οικονομία της περιοχής, παρά μόνο στα μεγάλα ξενοδοχεία στα οποία καταλύουν.

Φωτογραφία 1. Η υποψήφια Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Δέσποινα Χαραλαμπίδου, με τον υποψήφιος ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βαρνάβα, τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Λάζαρο Τόσκα και την υποψήφια Δήμαρχο Ν. Προποντίδας Μαρία Σαρίδου

Φωτογραφία 2. Η υποψήφια Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Δέσποινα Χαραλαμπίδου, με τη βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη, τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή Δημήτρη Βαρνάβα και το σύνολο των υποψηφίων της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας με μέλη του Σώματος Πολιτών Υποστήριξης και Βοήθειας Νέας Προποντίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: