Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται 

"Θέλω να το ξαναπώ για να το καταλάβουν όλοι καλά. Η Ελληνική Δημοκρατία δεν έχει στόχο ούτε να εκβιάσει ούτε να απειλήσει κανέναν. Πολύ περισσότερο, όμως, η Ελληνική Δημοκρατία δεν απειλείται από κανέναν. Η Ελληνική Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Γιατί η Δημοκρατία στην Ευρώπη δεν εκβιάζεται".
Με αυτές τις λέξεις απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στις πιέσεις των συντηρητικών δυνάμεων της Ευρώπης και στο νέο τείχος που υψώνει το Βερολίνο απέναντι στην Ελλάδα
Οι οπαδοί των σκληρών και άδικων πολιτικών υποτιμούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και τη δημοκρατική διαδικασία. 
Οι Έλληνες πολίτες με την ψήφο τους έβαλαν τέλος στην τρόικα και τα Μνημόνια και ζήτησαν αλλαγή πολιτικής. 
Ας είναι επομένως σαφές προς όλους ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσουμε πίσω στα πέτρινα χρόνια της εσωτερικής υποτίμησης, της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, της μαζικής ανεργίας, της υποτίμησης των περιουσιακών αξιών, του ευτελισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων και διαδικασιών.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν προτείνει μια αμοιβαίως αποδεκτή συμφωνία χωρίς τρόικα και Μνημόνια και έχουν δεσμευτεί για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς χωρίς παραγωγή νέων ελλειμμάτων
Έχουν δεσμευτεί να αντιμετωπίσουν την ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσαν οι μνημονιακές πολιτικές. 
Έχουν δεσμευτεί να προωθήσουν σαρωτικές αλλαγές για να τελειώσει το καθεστώς της διαφθοράς, της ατιμωρησίας, της φοροδιαφυγής, να μπει τέλος στο πελατειακό κράτος.

Η νέα κυβέρνηση ξεκίνησε τη δύσκολη διαπραγμάτευση
Η Ελλάδα δεν ζητεί ελεημοσύνη και επιτροπεία, αλλά σεβασμό στη λαϊκή ετυμηγορία. 
Η διαβούλευση χρειάζεται χρόνο για να αποδώσει, χωρίς εκβιασμούς και τετελεσμένα. 
Η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει τη στήριξη από όλους τους Έλληνες, όπως έδειξε και η μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση χθες στο Σύνταγμα, η οποία έγινε αυθόρμητα με πρωτοβουλία πολιτών από το Διαδίκτυο.
Η ελληνική κυβέρνηση "δεν πρόκειται να προδώσει την εμπιστοσύνη που της έδειξαν οι πολίτες" τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. 
Η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα βάλει φρένο στις θυσίες χωρίς αποτέλεσμα που έκαναν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες τόσα χρόνια. 
Ταυτόχρονα εγγυάται ότι η διεκδίκηση της νέας συμφωνίας θα γίνει με ασφάλεια και με εγγυημένη την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Ο πρωθυπουργός όμως έστειλε ένα ακόμη μήνυμα στο εσωτερικό και το εξωτερικό, προς τις δυνάμεις, όπως η αξιωματική αντιπολίτευση και οι συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης, που σχεδιάζουν παρενθέσεις και έχουν στρατηγικό σχέδιο να υπονομεύσουν την Ελλάδα, τη νέα ελληνική κυβέρνηση. 
Δεν πρόκειται να πετύχουν τα σχέδιά τους γιατί ο λαός στηρίζει την κυβέρνηση στη σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές και γιατί ο φόβος τελείωσε και στην πατρίδα μας.