Ενώ ο χρόνος για εξεύρεση λύσης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών μας «τελειώνει» και παράλληλα εντείνεται το κλίμα κινδυνολογίας που καλλιεργούν συστηματικά τα ξένα ΜΜΕ αλλά και ευρωπαίοι αξιωματούχοι, ο Αλέξης Τσίπρας ανεβάζει ρυθμούς, επιχειρώντας να γίνει κατορθωτή άμεσα μια αμοιβαία επωφελής λύση.
Κοινή βούληση για σταθερή επικοινωνία
Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Καγκελάριο >




της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συζήτηση έγινε σε θετικό κλίμα και ήταν σε συνέχεια της συνάντησης των δύο ηγετών στις Βρυξέλλες. (Διαβάστε σχετικό άρθρο εδω)
Στη συνομιλία τους, εκφράστηκε η κοινή βούληση για σταθερή επικοινωνία καθ’ όλη την πορεία της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να υπάρξει άμεσα μια αμοιβαία επωφελής λύση.
Ξεκινούν και πάλι οι εργασίες του Brussels Group
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ.
Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΟΕ Ν. Χουλιαράκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ν. Κοστέλο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο άνδρες συμφώνησαν να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες του Brussels Group. 
Τη Δευτέρα (27/04) θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη του Οργάνου.
Το Brussels Group θα επαναληφθεί δια ζώσης την Τετάρτη με στόχο την επιτάχυνση των αποτελεσμάτων.
Τα «κακομαθημένα παιδιά της Ιστορίας»
Σχολιάζοντας τη νέα οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, προβλέπει ότι ίσως οι πιο σκληρές αντιδράσεις να μην έρθουν από την Ευρώπη, αλλά από μέσα, «από τις εγχώριες ελίτ, τα "κακομαθημένα παιδιά της Ιστορίας"».


Γιάννης Δραγασάκης: 
"Αν επιμείνουν στον στραγγαλισμό, προηγούνται οι ανάγκες του λαού" 

Το πρόβλημα ρευστότητας "είναι αποτέλεσμα διευθετήσεων του παρελθόντος" τονίζει σε συνέντευξή του στην "Αυγή" ο Γιάννης Δραγασάκης και επισημαίνει ότι η χώρα δεν έχει λάβει χρήματα από τον Απρίλιο του 2014, με εξαίρεση 1 δισ. ευρώ, και το πρόβλημα επιτείνεται "από τα περιοριστικά μέτρα της ΕΚΤ και την εισαγόμενη αβεβαιότητα". Αν δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ρευστότητας, τονίζει με νόημα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, "μπορεί να υποχρεωθούμε να πάρουμε από μόνοι μας μέτρα που τώρα προσπαθούμε να αποφύγουμε".

- Μπορεί να υποχρεωθούμε να πάρουμε από μόνοι μας μέτρα που τώρα προσπαθούμε να αποφύγουμε. 
Και ίσως αυτό θα επιθυμούσαν κάποιοι. 
Επί του παρόντος, ο κίνδυνος αυτός είναι αναστρέψιμος, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει συνεργασία των ευρωπαϊκών θεσμών
- Τον Απρίλιο του 2014 έγιναν εκταμιεύσεις λίγο πριν από τις ευρωεκλογές για να βοηθηθεί η τότε μνημονιακή κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, ενώ τώρα εφαρμόζεται σκόπιμα μια τακτική οικονομικού στραγγαλισμού
- Από τα τέλη του Φεβρουαρίου, έπειτα από πέντε έτη «επιτυχούς» μνημονιακής πολιτικής, το ελληνικό κράτος δεν ήταν σε θέση να πληρώσει κανονικά τους μισθούς
- Το βασικό μας αίτημα λοιπόν είναι να αναγνωριστεί το τρέχον πρόβλημα ρευστότητας ως ένα πρόβλημα κοινής ευθύνης και να αντιμετωπιστεί από κοινού
 
Διαβάστε ολόκληρη τη Συνέντευξη (εδω)