Η δρομολόγηση της υλοποίησης της βαριάς συμφωνίας με τους δανειστές και το προαναγγελθέν "διαζύγιο" με την Αριστερή Πλατφόρμα οδηγούσαν με βεβαιότητα στη μόνη δημοκρατική διέξοδο, στηριγμένη στην κρίση και την ψήφο του λαού που επαναδιεκδικεί ο πρωθυπουργός.
Όσοι επεδίωξαν ή απεργάζονται την "αριστερή παρένθεση" βρέθηκαν αφοπλισμένοι και "μουδιασμένοι" από την απόφαση του Αλ. Τσίπρα. 
Πηγαίνοντας προς τις κάλπες και παρά την καταστροφική προπαγάνδα που εξαπολύουν, πολλοί είναι ανήσυχοι για την ευρεία εμπιστοσύνη του κόσμου στις προσπάθειες, τις πρωτοβουλίες, στην πολιτική αξιοπιστία του πρωθυπουργού.
Όπως είπε ο ίδιος στη συνεδρίαση της Π.Γ., "ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ευκαιρία να αποκτήσει μια νέα σχέση με την κοινωνία που τον στηρίζει", ενώ πρόσθεσε ότι έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει ένα ιδεολογικό, πολιτικό στίγμα μιας σύγχρονης ριζοσπαστικής Αριστεράς, απαλλαγμένης από αυταπάτες.
Μαζί με τη στήριξη του κόσμου, μια νέα εντολή θα είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα επανεκκίνησης.
Η Αριστερά είναι μια πολιτική, κοινωνική δύναμη που σταθερά αγωνίζεται, επιδιώκει τις αλλαγές στην πραγματικότητα χωρίς να "ξεφεύγει" από αυτήν και η δύναμη, η δυναμική της είναι σε ευθεία συνάρτηση με τις ανάγκες, τις προσδοκίες, τις αξίες των πλατιών λαϊκών στρωμάτων.
Χωρίς να κρύψουμε λάθη, παραλείψεις και προβλήματα, όπως πρώτος υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, έχουμε μπροστά ένα δύσκολο, αλλά ουσιαστικό έργο αν θέλουμε να προωθηθούν μέτρα αντιρρόπησης των βαριών συνεπειών της συμφωνίας και να προχωρήσει η υλοποίηση ενός προγράμματος ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της χώρας.
Με ισχυρή πολιτική βούληση, σχέδιο και ενότητα, αλλά με ανοιχτή την προσπάθεια σε όλους όσοι στέκονται δίπλα μας στη νέα περίοδο που ανοίγεται μπροστά μας, μπορούμε να καταφέρουμε σταθερή, μεσοπρόθεσμη ανάταξη της χώρας και της κοινωνίας μας.