Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Σκουριές. Πορεία στον Κάκαβο. Συνεχής ενημέρωση

Συνεχής ενημέρωση απο το alterthess.gr  
23:45 Αφέθηκαν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες αφού τους απαγγέλθηκε η κατηγορία της διατάραξης κοινής ειρήνης.  
Έξω από το αστυνομικό τμήμα διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση αλληλεγγύης.
Μεταξύ των τραυματισμένων διαδηλωτών μία γυναίκα η οποία στην προσπάθεια της να επιβιβαστεί στο λεωφορείο μετα το πέρας της




πορείας, τραυματίστηκε ότανε αστυνομικός την έσυρε προς το δρόμο. Έχει υποστεί κάταγμα στο γόνατο. Αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πολυγύρου όπου επειδή  δεν εφημέρευε ορθοπαιδικός μεταφέρθηκε στο Ιπποκρατείο όπου και νοσηλεύεται .
 
17:41: Στο ΑΤ Πολυγύρου έφτασαν και οι 75 προσαχθέντες συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

16:45: Εκτός από τις 4 προσαγωγές λίγο νωρίτερα, και τα 70 άτομα που επέβαιναν στο λεωφορείο που ακινητοποιήσαν οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν προσαχθεί. Όλοι οι προσαχθέντες μεταφέρονται στο ΑΤ Πολυγύρου.

 
16:40: Σύμφωνα με πληροφορίες 4 είναι οι προσαγωγές.
Να σημειωθεί πως πέρα από το ακινητοποιημένο λεωφορείο με 70

περίπου διαδηλωτές, η αστυνομία έχει ακινητοποιήσει κι άλλα 2 λεωφορεία άδεια και δεν τους επιτρέπει να φύγουν ώστε να πάρουν τους διαδηλωτές που έχουν φτάσει με τα πόδια περίπου έως το Χονδρό Δέντρο. 

16:23: Ακινητοποιημένο εξακολουθεί να βρίσκεται ένα λεωφορείο με διαδηλωτές στο βουνό. Σύμφωνα με καταγγελίες, οι διαδηλωτές δέχτηκαν λεκτική επίθεση από την αστυνομία. Αυτήν την ώρα γίνεται έλεγχος και στο σημείο σπεύδει δικηγόρος.

16:09: Η αστυνομία έχει ακινητοποιήσει λεωφορείο πριν αποχωρήσει με τους διαδηλωτές να βρίσκονται μέσα.

 16:00: Σε αλόγιστη χρήση δακρυγόνων προχώρησε η αστυνομία εναντίον διαδηλωτών. Μάλιστα αστυνομικές δυνάμεις κυνήγησαν για μεγάλη απόσταση τους διαδηλωτές έως και το σημείο που ήταν σταθμευμένα τα οχήματα τους. Οι διαδηλωτές αποχωρούν πανικόβλητοι.

15:26: Περικυκλωμένοι βρίσκονται οι διαδηλωτές στην πορεία στον Κάκκαβο ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Αστυνομικές δυνάμεις τους
πετούν δακρυγόνα και από την πλευρά του ορύγματος και από την πλευρά του εργοστασίου εμπλουτισμού. Η διαδήλωση δεν έχει διαλυθεί, οι συγκεντρωμένοι παραμένουν στο σημείο.




15:19: Δακρυγόνα και από την πλευρά του ορύγματος.

14:54: Εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία εναντίον διαδηλωτών. Ένας διαδηλωτής με λιποθυμικό επεισόδιο μεταφέρεται στο κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου.

14:46: Δακρυγόνα από την αστυνομία εναντίον διαδηλωτών που συμμετέχουν στην πορεία. Σε όλη την περιοχή υπάρχουν ισχυρές
αστυνομικές δυνάμεις. Οι διαδηλωτές οπισθοχωρούν.


14:14: Μέλη του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη καθώς μέλη κινημάτων από τη Γερμανία, την Ιταλία, την Γαλλία και την Αυστρία που συμμετέχουν στην πλατφόρμα Beyond Europe διαδηλώνουν στον
Κάκκαβο














13:57: Στη διασταύρωση μεταξύ του ορύγματος και του εργοστασίου εμπλουτισμού έφτασαν με τα αμάξια και τα λεωφορεία οι διαδηλωτές. Αυτήν την ώρα κατευθύνονται με πορεία προς τις εγκαταστάσεις της εταιρίας προκειμένου να διαδηλώσουν.
13:21: Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στο alterthess.gr, μεταλλωρύχοι σταμάτησαν στο Παλαιοχώρι γνωστό συνδικαλιστή στον χώρο της εκπαίδευσης από τη Θεσσαλονίκη που κατευθυνόταν προς τη διαδήλωση επειδή φορούσε μπλούζα "SOS Χαλκιδική", έσπασαν το αυτοκίνητο του και χτύπησαν και τον ίδιο. Αυτήν την ώρα βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα Αρναίας και καταθέτει μήνυση.
13:20: Οι διαδηλωτές (και των 2 προσυγκεντρώσεων) κατευθύνονται αυτήν την ώρα από τον κόμβο της Μεγάλης Παναγιάς προς το βουνό με αμάξια και λεωφορεία. 12:45: Στον κόμβο της Μεγάλης Παναγιάς, όπου είναι η δεύτερη προσυγκέντρωση, έφτασαν οι διαδηλωτές που ξεκίνησαν από την Ιερισσό. 12:00: Οι διαδηλωτές που έχουν προ- συγκεντρωθεί στην Ιερισσό, αναχωρούν αυτήν την ώρα προς το δεύτερο σημείο προσυγκέντρωσης, τον κόμβο της Μεγάλης Παναγιάς.
10:30: Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Στρατωνίου και υπάλληλος της Ελληνικός Χρυσός σε προσπάθεια να δημιουργηθεί ένταση στην περιοχή, καλεί τους μεταλλωρύχους να κλείσουν τους δρόμους που οδηγούν από τη Θεσσαλονίκη προς τις Σκουριές.



 



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!
Αλληλεγγύη στους 78 προσαχθέντες διαδηλωτές από τις Σκουριές. Πρόκειται για Γερμανούς, Αυστριακούς, Ελβετούς και Γάλλους οικολόγους που συμπαρίστανται στον πολύχρονο αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής. Οι περισσότεροι προσαχθέντες αρνούνται να συνεργαστούν με τις ελληνικές αρχές διαμαρτυρόμενοι για το άγριο κλίμα καταστολής που βίωσαν χθες.
http://no-gold-rhodos.blogspot.gr/2015/08/blog-post.html