Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΑΥΓΗ. Ν.Δ., Ποτάμι και διαπλοκή /// Η πρόοδος, η ΕΡΕ και το Λαϊκό Κόμμα

Σε απευθείας σύνδεση με τη διαπλοκή Ν.Δ., Ποτάμι
Η πρόοδος, η ΕΡΕ και το Λαϊκό Κόμμα 
Άξιοι εκπρόσωποι της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών εμφανίστηκαν στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής η Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι, που διεκδίκησαν στο όνομα των καναλαρχών «αποζημίωση» 6 εκατομμυρίων ευρώ για τον τηλεοπτικό χρόνο που θα παραχωρηθεί στα κόμματα κατά τη διάρκεια της τρέχουσας προεκλογικής περιόδου. Οι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων, λειτουργώντας υπέρ των ιδιωτικών καναλιών, πρότειναν στη διακομματική επιτροπή την εγγραφή του ανωτέρω ποσού «κατά την πάγια τακτική», όπως
 



 υποστήριξε η κ. Βούλτεψη, με το οποίο οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. φρόντιζαν με σχετικές ΚΥΑ να αποζημιώνουν τους καναλάρχες πριν από τις εκλογικές αναμετρήσεις. Μόνο που διαφορετικά ορίζουν το Σύνταγμα και ο νόμος, όπως επεσήμανε ο Π. Σκουρλέτης.
* Ύποπτες μεθοδεύσεις υπέρ καναλαρχών στη διακομματική
* Εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων καταγγέλλει ο Π. Σκουρλέτης

Η πρόοδος, η ΕΡΕ και το Λαϊκό Κόμμα 

 
Επιχειρώντας να αντικρούσει τη μομφή που διατύπωσε προχθές ο Αλ. Τσίπρας από το βήμα της πανελλαδικής σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ για τη Ν.Δ. και τον ίδιο προσωπικά ότι αντιπροσωπεύουν το "παλιό πολιτικό σύστημα" και ότι αυτό συνεπάγεται ό,τι το παλαιοκομματικό και καταδικασμένο στη συνείδηση των πολιτών, ο Ευ. Μεϊμαράκης έδωσε χθες από την Πάτρα μια εντυπωσιακή, στην κυριολεξία, απάντηση.

Μετά τα κοινότοπα, σύμφωνα με τα οποία το παλιό δεν ταυτίζεται με τη συντήρηση και το νέο με την πρόοδο, αλλά πάντα χρειάζεται μια σύζευξη του παλιού με το καινούργιο κ.λπ., υποστήριξε ότι η Ν.Δ., η "δική μας παράταξη", εκπροσωπεί την πρόοδο. Προς απόδειξη δε του ισχυρισμού του, επικαλέστηκε και τα, κατά σειρά, παραδείγματα: 
"Εμείς", η παράταξη της Ν.Δ., ίδρυσε το ΙΚΑ, τον ΟΓΑ, ενσωμάτωσε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα και δημιούργησε τα μεγάλα έργα.
Εντυπωσιακή επιχειρηματολογία, αφού, μετά από μια γρήγορη αναζήτηση, διαπιστώνει κανείς ότι το ΙΚΑ ιδρύθηκε το 1932 επί Λαϊκού Κόμματος Π. Τσαλδάρη, ο ΟΓΑ το 1961 επί ΕΡΕ Κωνσταντίνου Καραμανλή, στο έτος "βίας και νοθείας", και η Ελλάδα έγινε πλήρες μέλος της ΕΟΚ την 1.1.1981, ενώ τα "μεγάλα έργα" χάνονται στον χρόνο...

Στις εν λόγω αναφορές εντυπωσιάζουν δύο στοιχεία
Το πρώτο είναι η άντληση παραδειγμάτων, προς τεκμηρίωση του προοδευτικού χαρακτήρα της Ν.Δ., από το μακρινό παρελθόν της "Δεξιάς", για το οποίο ο κ. Μεϊμαράκης εκνευρίζεται όταν το επικαλούνται πολιτικοί του αντίπαλοι. 
Και, δεύτερον, ότι τα "προοδευτικά" έργα της νεοδημοκρατικής παράταξης σταματούν στο 1981, δηλαδή πριν από 34 χρόνια! 
Εν τω μεταξύ τι συνέβη; 
Κενό μνήμης; 
Δεν υπάρξαν άλλες κυβερνήσεις της Ν.Δ. μετά την κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή του Α', σταμάτησε η πρόοδος, η Ιστορία μήπως; 

Μήπως εν τέλει ο σημερινός πρόεδρος της Δεξιάς, της φιλελεύθερης, της συντηρητικής ή όπως αλλιώς την αποκαλέσουμε παράταξης θεωρεί ότι έκλεισε ο ιστορικός κύκλος της Ν.Δ.;
Μάλλον τίποτα από τα παραπάνω δεν συμβαίνει. 
Το πιθανότερο είναι ότι ο Β. Μεϊμαράκης δεν θα είχε πρόχειρα παραδείγματα μετά το 1980 που να ανατρέπουν τη βασική μομφή - κατηγορία του Αλ. Τσίπρα: 
Ότι, εν τω μεταξύ, μετά το 1980, η Ν.Δ. έχει ταυτιστεί και βαρύνεται με όλες τις αμαρτίες του παλαιοκομματικού πολιτικού συστήματος. 
Το ότι βαρύνουν και το ΠΑΣΟΚ δεν ελαφρύνει τη θέση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: