Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

"Σαμαροφύλακες" VS Καραμανλικών και ο ...Μπαλτάκος

Οι «Σαμαροφύλακες» συρρέουν στον Μητσοτάκη 
Δεν είναι μυστικό στη γαλάζια Ιερουσαλήμ πως ο πυρήνας των «σαμαρικών» της ΝΔ είχαν ταχθεί στο πλευρό του Άδωνι Γεωργιάδη. Ωστόσο, αρκετά ήταν και τα στελέχη της σφαίρας επιρροής Σαμαρά που στήριξαν τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Πλέον, φαίνεται πως ήρθε η ώρα οι «Σαμαροφύλακες» να ξανασμίξουν υπό τη σκέπη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως προαναφέραμε, ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις των «σκληρών σαμαρικών» που στήριξαν Τζιτζικώστα (Βορίδης, Ασημακοπούλου) με το επιτελείο Μητσοτάκη. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, όπως ήταν αναμενόμενο, δήλωσε δημόσια ότι θα υποστηρίξει τον κ. Μητσοτάκη, όπως επίσης θα κάνει και ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά -αλλά και του ιδίου- Γιώργος Μουρούτης. Ήδη, στο liberal.gr, σφραγίδας Μουρούτη, προκαταβάλουν πως ο επόμενος πρόεδρος της ΝΔ, θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μόνη εξαίρεση, ο Φαήλος Κρανιδιώτης,



ο οποίος στηρίζει -για την ώρα- τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Αυτό που κάποτε φάνταζε με σενάριο επιστημονικής φαντασίας 
-Σαμαρικοί να στηρίζουν Μητσοτάκη- πλέον είναι πραγματικότητα
Το μόνο που απομένει είναι οι επίσημες ανακοινώσεις που θα το επισφραγίσουν.
Το νέο δίπολο που αναμένεται να διαμορφωθεί πλέον είναι Καραμανλικοί από την μία πλευρά και Μητσοτακικοί – Σαμαρικοί από την άλλη.

«Βόμβα» Μπαλτάκου για νέο δεξιό κόμμα

Ο άλλοτε γενικός γραμματέας της κυβέρνησης της ΝΔ και γνωστός για τις συνομιλίες του με τον Ηλία Κασιδιάρη, Τάκης Μπαλτάκος, προχώρησε σήμερα σε μία δήλωση-προειδοποίηση για το μέλλον της ΝΔ και ειδικότερα της δεξιάς της πτέρυγας, εκφράζοντας εμμέσως για ακόμη μια φορά τις δεξιές του «ανησυχίες»
Σημειωτέον, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μπαλτάκος τροφοδοτεί σενάρια για ένα νέο καθαρόαιμο δεξιό κόμμα.
«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος επειδή επιτέλους καταγράφηκε η δυναμική της Δεξιάς πτέρυγας της ΝΔ σε ένα ποσοστό 30%, το οποίο αποτελεί δάπεδο και όχι οροφή», σημείωσε ενώ τόνισε:
«Ένα τέτοιο ποσοστό δεν μπορεί να αγνοηθεί… Εάν δε αγνοηθεί, ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία ενός υγιούς και αμιγούς Δεξιού κόμματος, υπό την κατάλληλη ηγεσία», χωρίς ωστόσο να μπει σε ονοματολογία.
Επιβεβαίωση altsantiri.gr για το ρόλο Μπαλτάκου, έστω και με καθυστέρηση τριών μηνών ακριβώς. Διαβάστε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: